Хърватската полиция съобщи, че са открити следи от почистващ препарат

...
Хърватската полиция съобщи, че са открити следи от почистващ препарат
Коментари Харесай

Почистващ агент, открит в бутилираната напитка, която разболя мъж и задейства аларма в Хърватия

Хърватската полиция заяви, че са открити следи от почистващ препарат в газираната напитка, сервирана на мъж в Хърватия, чиято хоспитализация с пострадване на гърлото провокира паника в цялата страна

От Асошиейтед прес, 9 ноември 2023 година, 11:09 ч.

ЗАГРЕБ, Хърватия -- Следи от почистващ препарат са открити в газираната напитка, сервирана на мъж в Хърватия, който по-късно беше приет в болница с пострадване на гърлото, което провокира паника в цялата страна, заяви полицията в четвъртък.

Анализ на бутилката и чашата, сервирани на мъжа в кафене предишния уикенд в северното пристанище на Риека, сподели, че наличието и на двете включва мощно алкално вещество. Но остава неразбираемо по какъв начин е попаднало там, а други сходни питиета, които са тествани, са безпроблемни, се споделя в изказване на полицията.

Инцидентът провокира паника в цяла Хърватия, като десетки хора се оплакват от сходни проблеми през последните дни, само че управляващите споделиха, че не са открити съществени пострадвания.

„ Въз основа на открития химичен състав може да се заключи, че това е някакъв тип измиващ или обезмасляващ сътрудник “, споделиха от полицията.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > Полицията сподели, че други питиета, в това число 20 неотворени бутилки от същата напитка, която мъжът е имал, са тествани и е открито, че нямат проблеми.

Полицията не разпознава напитката, само че предходни отчети споделиха, че мъжът, приет в болница в Риека през уикенда с пострадване на хранопровода, е пил Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate, Марка Coca-Cola, от стъклена бутилка.

Coca-Cola в Хърватия краткотрайно изтегли редица свои питиета от рафтовете и сподели, че си сътрудничи с следствие. Той също по този начин сподели, че личният му прелиминарен обзор не е разкрил нищо извънредно.

Министърът на опазването на здравето на Хърватия Вили Берош се опита да омаловажава всички опасения за необятно публикуван проблем.

„ Това беше изолиран случай “, сподели Берос. „ Провежда се престъпно следствие, което ще откри всички условия, довели до това събитие. “

Веществото е било „ или подложено, или е било неволна неточност “, сподели Берос. ”Трудно е да се каже по какъв начин се случи. ”

От 45 души, които са се оплакали от сходни проблеми след случая, единствено четирима от тях са посочили обилни резултати върху храносмилателния им тракт, сподели Берос.

„ Няма причина за суматоха “, сподели Берос, добавяйки, че управляващите ще продължат да следят обстановката.

Coca-Cola в Хърватия съобщи, че нейният „ основен приоритет “ е поддръжката на управляващите в тяхното следствие.

„ Напълно разбираме публичната паника, породена от спекулации и погрешна информация през последните няколко дни “, се споделя в изказване на компанията, предадено от държавната телевизия HRT.

Важни истории

Първокурсничка умря, откакто беше простреляна в главата, до момента в който вървеше по пистата

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР