Хърватската парламентарна комисия по отбрана даде зелена светлина за стартирането

...
Хърватската парламентарна комисия по отбрана даде зелена светлина за стартирането
Коментари Харесай

Хърватия чака оферти за изтребители

Хърватската парламентарна комисия по защита даде зелена светлина за стартирането на нов развой на публични поръчки за изтребители за потребностите на страната.
Министърът на защитата Дамир Кръстичевич съобщи, че това е комплициран развой и ще се вземат предвид само военната, no и политическата нужда и поддръжка.
Загребският " Вечерни лист " написа, че комисията по защита е дала позитивно мнение по отношение на стартирането на нов развой за придобиване на многоцелеви военен аероплан, като се вземат поради нужните военни качества и наличните финансови благоприятни условия на страната.
Комисията поддържа държавното управление да сътвори междуведомствена комисия за тази поръчка, формирана от представители на способените органи, в това число ръководителят и заместник-председателят на комисията по защита, заяви хърватското министерство на защитата.
" Придобиването на новите изтребители е план на цялата страна и е дълготрайно стратегическо решение. Това е значим план с висока финансова стойност. Това са доста пари, това е надпартиен въпрос и се нуждае от поддръжка както от държавното управление, по този начин и от опозицията. Ето за какво е значимо комисията по защитата да взе участие в целия развой. Ситуацията с бойните самолети изисква умни, деликатни, само че и бързи дейности. Става дума за сериозна работа ", изясни Кръстичевич.
Новата процедура за доставка на изтребители идва по-малко от 7 месеца, откакто държавното управление анулира решението да закупи използвани F-16 от Израел. Става въпрос за самолети, които еврейската страна купи от Съединени американски щати и в това време ги модернизира със своите благоприятни условия и технологии. Сделката се провали, защото Вашингтон не се съгласи такива осъвременени самолети да бъдат продавани на Хърватия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР