Хърватия се възхищава на съпротивата на украинския народ и неговите

...
Хърватия се възхищава на съпротивата на украинския народ и неговите
Коментари Харесай

Хърватският премиер от Киев: Възхищаваме се на отпора, който оказва украинският народ


Хърватия се възхищава на съпротивата на украинския народ и неговите европейски желания, сподели нощес в Киев хърватският министър председател Андрей Пленкович, представен от организация Хина.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5114
Пленкович дойде в Киев през вчерашния ден на необявено посещаване в навечерието на Деня на Европа.

В речта си той изрази цялостната поддръжка на Хърватия за съпротивата на украинския народ против експанзията на Русия и за европейския път на Украйна. 

Възхищаваме се на вашата опозиция против съветската експанзия. Борите се освен за свободата на Украйна, само че също по този начин за полезности, които всички ние споделяме, сподели хърватският министър председател.

Той добави, че самата Хърватия е била подложена на военна експанзия и по тази причина " разбираме какъв брой тежък е натискът и какъв брой сложна е обстановката за бранителите и украинците “.

Nakon susreta s državnim vrhom, posjetili smo Irpinj i Buču u blizini Kijeva, gdje su brojni civilni objekti razoreni tijekom ruske agresije. Žalimo zbog svih nevinih žrtava i brojnih Ukrajinaca koji su morali napustiti svoje domove.
— Andrej Plenković (@AndrejPlenkovic)
Пленкович означи на взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, че е добре осведомен с европейските желания на Украйна.

Преди да стане министър председател той бе началник на делегацията на Европейския парламент за връзките с Украйна и ръководеше наблюдателската задача на Екологичен потенциал за изборите в страната през 2014 година. 

Хърватският министър председател сподели, че е подготвен да показа опита на страната си за възобновяване след войната, разчистването на мини и помиряването.

Той поздрави Украйна за бързия отговор на въпросника за Европейски Съюз, връчен на украинския президент в Киев от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, което е първата стъпка на страна-кандидатка да получи статут на претендент за участие.

" Ние ще бъдем на ваша страна на всяка стъпка от пътя “, сподели Пленкович.

Predsjednik informirao me o stanju u i posljedicama ruske invazije. Ukrajinski narod i vojnici pokazali su izniman otpor u obrani svojih obitelji, domova i zemlje. zna kako je biti žrtva vojne agresije i čvrsto stoji uz te podupire njezin europski put!
— Andrej Plenković (@AndrejPlenkovic)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР