Хърватинът Борна Чорич спря сензационния път на 24-годишния германец Даниел

...
Хърватинът Борна Чорич спря сензационния път на 24-годишния германец Даниел
Коментари Харесай

Борна Чорич си осигури полуфинал с Алкарас в Мадрид

Хърватинът Борна Чорич спря сензационния път на 24-годишния немец Даниел Алтмайер на шампионата по тенис от сериите Мастърс 1000 в Мадрид и си обезпечи полуфинал против Карлос Алкарас. Чорич, който е подложен под номер 17 в мъжката скица, се оправи с играещия като лъки-лузър Алтмайер с 6:3, 6:3.

Но опитът на 26-годишния тенисист, който подвигна първи трофей от шампионат Мастърс 1000 предходната година в Синсинати, се оказа от решаващо значение за крайния излаз. Той направи пробив за 3:1 в първия сет, откакто ретурите му се оказаха сложна задача за Алтмайер и от третата точка за пробив съумя да вземе подаването на съперника. От този миг до края на мача той не разреши изненади. Методично съумя да поведе при подаване на съперника и във втория сет.

За повторно полуфиналист, роденият в Загреб Чорич доминираше в първия сервис и в нито един миг не разреши да му бъде направена точка за пробив. Така след час и 14 минути той продължава към полуфинала, където ще срещне лидерът в схемата и защитаващ купата си испански младок.

Алтмайер дойде в испанската столица с една победа в главната скица на Мастърс 1000 във визитката и загуби във финалния кръг на квалификациите от Юрий Родионов. Но откакто влезе в жребия като благополучен губещ, 24-годишният състезател стигна чак до четвъртфиналите без изгубен сет.

" Винаги съм обичал да играя в Мадрид. Имат доста, доста хубави моменти и знам, че мога да реализира още. Дойдох доста по-рано от нормално в Мадрид, като единствената ми цел беше да се приготвя оптимално добре. Смятам, че този Мастърс е доста друг шампионат спрямо другите ", съобщи Чорич след триумфа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР