Хартията е забележителен материал. Освен, че има хилядолетна история, дори

...
Хартията е забележителен материал. Освен, че има хилядолетна история, дори
Коментари Харесай

Хартията в интериора

Хартията е незабравим материал. Освен, че има хилядолетна история, даже и през днешния ден, в цялото многообразие от произведения на промишлеността, тя е на всички места към нас.

Какво я прави по този начин незаменима? Тя има най- разнообразните форми, размери, цветове, компактност и най- към този момент – приложения. Дори и от екологична позиция – към този момент се следи всеобщо произвеждане на хартия от следени дървесни масиви и стоките с подобен щемпел на опаковката стават все по- търсени. Не на последно място – хартията се рециклира може би най- елементарно и ефикасно.

Но какви качества има тя, че да я поканим в дома си? Неочаквано, може би, за самите нас тя има доста битови приложения.

Тапетите. За е говорено доста. След тъмните, във връзка с интериорния дизайн, години на социализъм, те са реанимирани с цялостна мощ, в целия си искра. Разнообразието е потресаващо. А в случай че имаме отрязъци от тапети, чиито претекст ни харесва, можем да създадем картина, просто като сложим изрезката в красива рамка. Комбинираме два - три размера и ето – стената е запълнена по доста съвременен метод.

Тапети в рамки чудесно допълват цветовата естетика

От огромните листове минаваме на напълно дребните – квилинг техниката за украса на интериора. Квилингът е подобен способ, който употребява навити тънки лентички хартия, които се лепят на плосък лист, по тънката си страна, т.е. това, което се вижда, са спиралки под разнообразни форми и цветове, които оформят фигури. С квилинг се създават доста картички, само че постоянно можем да освежим рамка за фотоси или да изработим цяла картина по този метод.

Изящна рамка с техника квилинг

Безспорно класик в използването на хартия за интериора е японската просвета. Плъзгащи се порти, декорация, паравани, фенери, ветрила, чадърчета срещу слънце...сякаш ефирността и одухотвореността на японския метод на живот трайно се свързва с лекотата и хубостта на хартията. е цяло течение в интериорния дизайн и е вълнуващо ентусиазъм за всекидневието.
Съществено приложение на хартията като част от повърхност се пада на. Красив и функционален, той е съвършен за отделяне на зони в огромни пространства. Параваните от хартия са може би най- красивите, изключително в случай че са в будоар, тъй като транспарантните крила несъмнено разпалват въображението.

Параванът от хартия разделя помещението, като пропуща светлината

От плоските форми минаваме на облите. Абажурите от хартия са доста ефектни. На извънредно налична цена са, разнородни размери, цветове и картинки даже. Дали на тавана, или като лампион на пода – прозирността на оризовата хартия придава невероятна лекост на стаята. А за едно градинско празненство са прелестен акцент.

Хартиени абажури внасят лекост и ефирност в помещението

Хартията е удивителен материал за всевъзможни произведения вид „ направи си самичък ”. С другата и компактност могат да се осъществят доста креативен пориви.
Тънките листове хартия в всевъзможни шарки и картинки, нормално по салфетки, намират необикновено приложение в техниката декупаж. На процедура всичко може да бъде направено с декупаж – от дреболии, през подноси, шкафове, порти и така нататък към този момент има доста магазини за художници, които оферират специфични средства за по- добър резултат. Но и елементарното лепило Ц200 и салфетките правят отлична работа. Знаем, че от време на време дребните недостатъци вършат изделието неповторимо и особено.

Прелестна кутийка за бижута с декупаж, по какъв начин да си я извършите,

От тънките листове хартия към големите. Какво да кажем за положителното остаряло велпапе? Нима ще пренебрегнем това море от кашони, което ни залива? Велпапето е неповторимо произведение от хартия – сред два листа се слага най-малко един гофриран (на вълнички) и по този начин образува твърда структура. Толкова твърда, че без проблем устоя десетки, в случай че не и стотици килограми. В същото време то е леко и единствено по себе си търпи доста украса. От велпапе могат да се създават дребни шкафове, в които да нареждаме дреболиите, стига да се съблюдава условието за вярна форма и класификация на кутиите. Отделно самият долап може да се декорира с декупаж даже. Ако пък имате огромни кашони от електроуреди, не бързайте да ги изхвърляте. Винаги може да извършите къща или автомобил на малчугана, да му поверите меч или фейска пръчица, отново от велпапе или картон.

Тези колони с преградна функционалност са от велпапе

На части. Не на последно място направи самичък от хартия – техниката папие маше, която мнозина познаваме даже от детството си, от часовете по трудово образование. Избираме си предмет, чиято форма желаеме да реализираме. Покриваме го с опаковъчно фолио и започваме да лепим с разводнено брашно или нишесте дребни парченца хартия, цветни или бели. Когато реализираме задоволителна компактност, стопираме и чакаме да изсъхне хубаво. Тогава отделяме „ калъпа ” и започваме деликатно да оцветяваме, най- добре с акрилни бои, както ни харесва. Така можем да създадем идентични по форма и размер купи, чаши и какво ли не. Децата са добре мечтани, това е активност тъкмо по техните благоприятни условия.

Изделия с техниката папие маше

Видяхме какъв брой разнообразно е приложението на хартията. Колкото и нови материали - знамение да се появят на пазара, естествените материали – хартия, камък, дърво - в никакъв случай няма да излязат непринудено от домовете ни.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР