Харманлийската районна прокуратура е изготвила обвинителен акт спрямо 21 чужди

...
Харманлийската районна прокуратура е изготвила обвинителен акт спрямо 21 чужди
Коментари Харесай

Прокуратурата е изготвила обвинителен акт за бунта в бежанския лагер в Харманли

Харманлийската районна прокуратура е изготвила обвинителен акт по отношение на 21 непознати жители за безчинство и разваляне на непознато имущество, оповестиха от пресцентъра на Пловдивската апелативна прокуратура.

Обвинени са 17 пълнолетни и 4 малолетни жители от афганистански генезис, които са били в основата на протеста в регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли на 24 ноември 2016 година

Тогава на няколко пъти денем, а по-късно и вечерта, напрежението в лагера ескалираше след прекъсване на пропускателния режим за настанените. Стигна се до конфликти с полицията и жандармерията, при което имаше 20 ранени чиновници на реда, а близо 400 претенденти за филантропичен статут бяха арестувани.

Обвинените в съучастничество между тях са направили непристойни дейности, които жестоко нарушават публичния ред и се показват с очевидно пренебрежение към обществото. Деянието по своето наличие се отличава с изключителна смелост и цинизъм, и е съпроводено със опозиция против орган на властта, гласи първата от квалификациите на прокуратурата.

Според втората, също в съучастничество като причинители, обвинените са развалили и унищожили незаконно непознати недвижими движимости – здания, уреди и съоръжение, и движими движимости на терен, които са били благосъстоятелност на Регистрационно-приемателен център – Харманли. Общо вредите съгласно държавното обвиняване са за 85 094 лв..

По делото са били разпитани общо 62-ма очевидци, назначени и направени са били видео-техническа и лицево-идентификационна експертиза, сложна оценъчна експертиза и 21 съдебномедицински експертизи.

Материалите по отношение на породените телесни повреди на потърпевшите полицейски чиновници са били отделени в две други досъдебни производства, прецизират още от прокуратурата.

Изготвеният обвинителен акт, съгласно известието, се превежда от лицензиран преводач на три езика – пащу, урду и фарси. Това се прави за осъществяване на условията за съблюдаване на правата на обвинените. Предстои връчването на обвинителния акт на всеки от упрекнатите след внасянето му в Районен съд в Харманли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР