Харков и Николаев са избухнали няколко експлозии тази сутрин. Жителите

...
Харков и Николаев са избухнали няколко експлозии тази сутрин. Жителите
Коментари Харесай

Взривове в Харков и Николаев, цивилните се крият в укрития

Харков и Николаев са избухнали няколко детонации тази заран. Жителите на двата града са призовани да останат в укритията. Междувременно Русия удари Бахмут със неразрешените запалителни бомби, оповестиха локалните управляващи. Пожарникари се борят да овладеят избухналия огнен пъкъл, заяви УНИАН.

Седем жилищни здания са унищожени. Властите предизвестяват, че едвам след почистване на останките ще могат да дадат информация за убитите при удара със запалителни бомби.

Руска ракета е поразила шестетажна жилищна постройка в центъра на Харков. На мястото работят чиновници на Държавната работа за изключителни обстановки. Сградата е отчасти разрушена. Спасителите са избавили стара жена, която се е намирала под руините.

Както бе обявено по-рано, през последните 24 часа Харков и районът още веднъж бяха подложени на ракетни набези, при които почина 1 човек, а 10 бяха ранени. Разрушени са също учебно заведение и къщи.

Спасителни екипи не престават издирването на оживели под отломките на жилищни здания в град Часов Яр, които бяха изумени от съветска ракетна офанзива. Съобщава се за 15 починали, а повече от 20 души към момента са под руините

Началникът на кабинета на украинския президент Андрий Ермак съобщи, че нападението в град Часов Яр в региона на Донецк е " следващата терористична офанзива " и Русия би трябвало да бъде избрана като държавен спонсор на тероризма. Съобщава се за шестима избавени досега след ударите против две жилищни здания в града.

Във видеообръщението си тази нощ президентът Володимир Зеленски сподели:

" През миналата седмица мнозина заговориха за хипотетична " оперативна пауза " в дейностите на окупаторите в Донбас и други елементи на Украйна. 34 въздушни удара на съветски самолети през миналото денонощие са отговор на всички, които измислиха тази " пауза ". Украинската войска се държи крепко, отбива офанзиви в разнообразни направления. Но, несъмнено, би трябвало да се направи още доста, тъй че съветските загуби в действителност да провокират такава пауза ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР