ХАРАРЕ, Зимбабве (AP) — Опозиционер от Зимбабве, който е прекарал

...
ХАРАРЕ, Зимбабве (AP) — Опозиционер от Зимбабве, който е прекарал
Коментари Харесай

Опозиционер в Зимбабве, разглеждан от поддръжниците като лицето на съпротивата срещу репресиите, е осъден

ХАРАРЕ, Зимбабве (AP) — Опозиционер от Зимбабве, който е прекарал близо 600 дни в прелиминарен арест, беше наказан в сряда за подбудителство на обществеността принуждение, до момента в който някои поддръжници хълцаха от отношението към човек, считан от мнозина за лицето на съпротивата против хипотетичните репресии на държавното управление. някогашен народен представител, беше арестуван през юни 2022 година след убийството и разчленяването на деятел от неговата партия. Той беше упрекнат, че е употребявал обществените медии, с цел да насърчи поддръжниците на опозицията да реагират принудително на гибелта на Морбласинг Али.

Сикхала отхвърли обвиняванията с аргумента, че той просто е работил като юрист на фамилията в устрема им да намерят Али, чиито елементи от тялото по-късно бяха открити в бунар.

Въпреки това, магистрат Тафадзва Мити сподели, че доказателствата демонстрират, че Сихала и опозиционният народен представител Годфри Ситоле са виновни за насилието, последвало гибелта на Али покрай столицата Хараре.

И двамата мъже са изпр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР