Характерният за държавите в Западна Европа лайфстайл, при който хората

...
Характерният за държавите в Западна Европа лайфстайл, при който хората
Коментари Харесай

Парти по време на корона – местим го веднага след офиса

Характерният за страните в Западна Европа начин на живот, при който хората посещават заведения и срещат другари незабавно след работния си ден е тактиката, на която ще разчитат затворените нощни клубове. Традиционните празненства на закрито в клубове надали са вероятни по-рано от идната есен, а до тогава те могат да работят като кафенета и заведения за хранене. Анализът и прогнозата е на Мартин Михайлов, шеф на едни от най-посещаваните столични клубове и обичани места за нощни занимания, който описа повече за провокациите пред сектора в предаването на Dir.bg.

Дискотека на обяд - допустимо ли е?

Въпросът пристигна на дневен ред преди дни, когато излезе новината, че нощните заведения са намерили метод да заобиколят заповедта на здравното министерство да затворят порти до 12 ноември, а съгласно прогнозите - и трайно. Вместо да работят нощем, клубовете взеха решение да одобряват посетителите си през деня. Това автоматизирано не значи, че ще вървим на дискотека на обяд във разновидността, в който познаваме това прекарване, изясняват от сектора.

" Клубовете са с 24-часово работно време и не е наложително да работят напълно единствено нощно време. Ние опитваме и вършим доста дневни събития - най-вече следобедни. Правим театри, представяме книги. Всеки един от клубовете може самичък да реши по какъв начин да оползотвори пространствата и местоположението си и денем. Това автоматизирано не значи, че нощните купони ще се реалокират денем, в обедните часове. Не, че е невероятно - да вземем за пример бил съм в Берлин, където има подобен вид празненства, само че тук празненство в този смисъл на думата е неразрешено по сегашните условия. "

В момента множеството клубове чертаят проекти по какъв начин да се преориентират, с цел да отворят порти и денем и да не банкрутират. През деня питейните заведения могат да работят в изискванията на заведения за хранене и кафенета, при съблюдаване на разстояние сред столовете, а освен сред масите и при условието от 6 души на маса.

" По този метод потенциалът на един бар става доста по-различен, тъй като към този момент не може да се оползотворяват празните пространства за правостоящи. Който направи нощен ваучър по същия метод, както го е правил преди, е в нарушаване. Трябва да потвърди потенциала си със седящи места и в случай че може да обезпечи хората да седят по тези места, без да се смесват на огромни групи, няма проблем да работи. ", споделя Мартин Михайлов.

Социализация по време на изолацията

Браншът се надява новият метод да се окаже печеливш и излизането незабавно след офиса да се трансформира във вид на социализация и на българите по този начин, както е известно на Запад.

" Има страни, в които това е процедура - хората излизат непосредствено след работа, прибират се рано и ние можем да търсим такава публика. Бяхме доста неориентирани през май в края на изолацията, само че в този момент всеки е по-наясно къде би се чувствал добре, когато излезе от у дома. Да не го назоваваме празненство, а събиране в заведение. В последна сметка питейните заведения и заведенията за хранене постоянно са били с изключение на места за изразходване и места за социализация. В изискванията на предходната изолираност и това, което в този момент настава е ясно, че хората имаме потребност от персонални срещи, тъй като всичко това, което ни се случваше онлайн, не ни хареса и ни тласка повече към персонални контакти. "

Кога отново ще " отиваме на ваучър "?

Реалистичната прогноза е, че празненството във типа, в който го познаваме, ще бъде допустимо другото лято навън.

" Тогава хората ще са по-претръпнали и осведомени, евентуално ще е открит медикамент, който да олекоти протичането на ковид. И другата есен се надяваме да стартираме да се връщаме към познатите си формати и на закрито, в клубовете. "

Вижте целия диалог с Мартин Михайлов в
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР