Хапването на сурови зеленчуци се предпочита от много хора. Вярва

...
Хапването на сурови зеленчуци се предпочита от много хора. Вярва
Коментари Харесай

Зеленчуците, които трябва да ядем сготвени

Хапването на сурови зеленчуци се избира от доста хора. Вярва се, че когато не са сготвени те са по-полезни. Има и такива обаче, които е добре да се одобряват след термична обработка, тъй като тялото ни ги обработва по-добре и по-бързо.
Кои са тези зеленчуци?
 8 неточности при яденето и готвенето на зеленчуци 8 неточности при яденето и готвенето на зеленчуци
Oказва се, че готвим и консумираме множеството зеленчуци по безусловно неверен метод и това на процедура лишава тялото ни от всички потребни в...
Моркови  
Тса потребни за очите поради бета каротинът. В тялото ни той се преобразува във витамин А, което пък прави кожата ни по-гладка, а зрението по-добро. След термична обработка каротинът се усилва с 10%, по тази причина е добре да ги хапваме сготвени.
Домати
Да, доматът е плод, само че този път ще го включим към зеленчуците, които би трябвало да се хапват сготвени. Когато са сурови одобряваме фолиева киселина и витамин Ц, а когато са сготвени, получаваме огромно количество ликопен. Веществото оказва помощ при предварителната защита против рак и сърдечносъдови болести.

 Кои плодове и зеленчуци можем да съвместим през зимата? Кои плодове и зеленчуци можем да съвместим през зимата?
Много плодове и зеленчуци могат да бъдат открити в магазините когато и да е на годината с помощта на оранжериите, само че диетолозите...
Спанак
Той има малко калории и е доста потребен за организма ни. С него си набираме желязо, витамин А и Ц и даже фибри. За да поемем оптимално от потребните му субстанции, той би трябвало да се приема след термична обработка. Ако въпреки всичко държите да е недопечен, то го изсушете преди консумация.
Зеле
Къдравото зеле се причислява към суперхраните, само че единствено в случай че е сварено. То намалява холестерола и има доста фибри.
Хапвайте тези зеленчуци сготвени и няма да съжалявате, тъй като като се изключи че са по-полезни са и вкусни.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР