Хапваме от тази лазаня колко ни душа иска, защото е

...
Хапваме от тази лазаня колко ни душа иска, защото е
Коментари Харесай

Нисковъглехидратна Лазаня

Хапваме от тази лазаня какъв брой ни душа желае, тъй като е нисковъглехидратна и доста, но доста вкусна

Необходими Продукти

● патладжани - 1 кг черни овални или 2 бр. едри
● пармезан - 50 г
● кашкавал - 4 филийки

Сос Болонезе


● домати - 500 мл /консерва или пасата /
● кайма - 400 г
● зехтин - 30 мл екстра върджин
● бяло вино - 1/2 чаша
● лук - 1
● чесън - 4 скилидки
● моркови - 1
● сол - 1 щипка
● чушки - 1 бр. алена пиперка
● черен пипер
● сол - на усет босилек на усет

Начин на подготвяне

Едно от класическите ястия на италианската традиция е лазанята Болонезе, ядене, присъстващо особено за неделен обяд, само че в случай че вместо нормалната лазаня приготвите тази нисковъглехидратна лазаня ще се изненадате всички с прелестен резултат.

Ястие, еднообразно богато на усет и с вид патладжан, което освен не утежнява обичайна рецепта, само че е извънредно вкусно, нисковаглехидтратно, по-малко калорично ядене от истинската лазаня.

За да извършите нисковъглехидратна лазаня с патладжани, започнете с приготвянето на патладжаните, като ги нарежете на тънки филийки с дебелина 1 см и ги накиснете в студена вода и сол за към 30 минути, тъй че да се да се отдели горчивината им.

Запечете ги на грилов тиган към 2-3 минути от всяка страна и оставете настрани. Или запечете във фурната филийките за двайсет минути, поръсени със зехтин. Представих ви два разновидности, вие си изберете кой ви подхожда повече.

След това дано се посветим на приготвянето на сос Болонезе. Тайната е бавното готвене на доста слаб огън, по тази причина се въоръжете с самообладание и разбъркайте понякога, до момента в който получите един необикновено апетитен сос Болонезе.

Експериментирах с разнообразни количества и съставки, само че рецептата, която предлагам, е моята рецепта! Приготвянето на този апетитен сос ще отнеме 15 минути, а изцяло подготвен е за 35 мин.

Нарязваме ситно лука и на дребно пиперката и моркова. Изсипете две супени лъжици зехтин от екстра върджин в тенджера и изсипете нарязаните зеленчуци, с цел да ги задушите леко.

След към 5 минути прибавете каймата и сотирайте още 5 минути, смесете с бяло вино и гответе, до момента в който изцяло се изпари виното. Добавете доматеното пюре, солта, останалото количество зехтин, скилидките чесън нарязани ситно и покрийте с похлупак. На доста слаб огън оставете соса да се сгъсти за към 35-40 мин, като разбърквате понякога, до момента в който сосът се сгъсти и сготви.

След като патладжаните и сосът Болонезе са подготвени, преминавате към подготовката на нисковъглехидратната лазаня.

В подобаваща тавичка изсипвате малко Болонезе и поставяте ред патладжанени филийки /които са нашата лазаня/. Поръсвате с пармезан и покривате със соса. Поставяте идващ пласт патладжани на скара, настъргания пармезан и още веднъж покривате със соса.

Така редите, до момента в който свършат продуктите и завършите със пласт сос, върху който ще поръсите настърган кашкавал и заливка от 2 яйца и 250 мл мляко /разбити с тел в млякото /. Може да прескочите стъпката със заливка и да поръсите кашкавал и нарязан на кръгчета домат. Аз избирам този вид със заливка. Включете фурната на 200°С.

Печете за към 20-25 минути, до момента в който заливката /кашкавала/ се запече.

Пригответе тазинисковъглехидратна лазаня с патладжани и сос Болонезе за фамилен обяд и ще се изненадате от чудния ѝ усет.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР