Хаосът около Брекзит се пренася от Великобритания в Европейския парламент.

...
Хаосът около Брекзит се пренася от Великобритания в Европейския парламент.
Коментари Харесай

Бивш министър на външните работи: На британците им писна от скандалите и преговорите около Брекзит

Хаосът към Брекзит се придвижва от Англия в Европейския парламент. Има опция в последния миг да се реализира договорка, стига нервите и сърцето на госпожа Мей да издържи на това напрежение. Това разяснява в предаването „ 120 минути” по БТВ някогашният министър на външните работи в държавното управление на Сергей Станишев през 2007 година Милен Керемедчиев.

Той добави, че казусът се трансферира и в Брюксел поради разделянето сред евролидерите.

„ На 2 юли евродепутатите ще се закълнат и ще влязат в залата на Народното събрание. Дори да бъдат определени английски евродепутати, до момента в който не влязат в пленарна зала, има опция да се поправи този по-голям безпорядък, който би се случил”, сподели Керемедчиев.

Бившият министър напомни, че има решение на Европейския парламент да се понижи броят на депутатите от 751 на 705. Той добави, че 10% от депутатите в Брюксел са от Англия. „ 73 евродепутати са от Англия. Ако страната стигне до европейски избори, те ще бъдат безредни. Ще се покаже лявото разделяне на британците. Хаосът се реалокира в Европейския парламент, тъй като английските депутати ще могат да гласоподават за новия ръководител на Еврипейската комисия”, съобщи Керемедчиев.

Дипломатът е на мнение, че предварителни парламентарни избори на Острова са едва евентуални. „ И представителят на лейбъристите – господин Корбин има доста невисок % на доверие. Британският парламент гласоподава Тереза Мей да продължи с договарянията. Това за нея беше като щампосване на бъдещите ѝ преговори”, добави някогашният министър.

„ На британците им писна от тези кавги и договаряния, които се водят втора година. Г-жа Меркел счита, че би трябвало да има по-дълги договаряния, само че да се стигне до съглашение. Президентът Макрон има друго мнение. Нереалистично е обаче Англия да напусне Европейски Съюз преди евроизборите”, съобщи Керемеджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР