Ханзи Флик ще бъде новият треньор на Барселона, а Шави

...
Ханзи Флик ще бъде новият треньор на Барселона, а Шави
Коментари Харесай

В Испания: Ханзи Флик поема Барса?

Ханзи Флик ще бъде новият треньор на Барселона, а Шави Ернандес ще напусне поста след последния мач за сезона в Ла Лига против Севиля. Това оповестяват безусловно всички медии в Испания. Информацията в началото бе оповестена в телевизионното предаване “El Chiringuito ”.

“АС ” и “Мундо Депортиво ” също потвърдиха, че сред двете страни има реализирано кардинално съглашение и е единствено въпрос на време немският експерт да бъде разгласен за новия ментор на Барселона.

В сряда Ханзи Флик организира среща в Лондон с шефовете на Барселона Деко и Боян Къркич.

Договорът на Ханзи Флик с Барселона ще бъде за две години.

Очевидно в този момент клубът би трябвало да позволи договорната обстановка на Шави Ернандес и останалата част от неговия екип.

За понеделник или вторник е планувана среща със Спортната комисия, на която ще бъдат обяснени аргументите за уволнението на Шаво, като Деко е церемониалмайстор, защото част от решението се дължи на отчета, направен от спортния шеф.
Това решение би трябвало да бъде утвърдено в четвъртък от Борда на шефовете, макар че по принцип не се чака изненада: множеството от шефовете към този момент се застъпиха за неговото уволняване, още преди вечерята сред Лапорта и Шави, на която нещата се прекатурнаха на 180 градуса.

„ Сърцевината “ на въпроса е дали ще има съглашение сред двете страни по отношение на финансовите въпроси. От обкръжението на треньора твърдят, че Шави би бил подготвен да се откаже от огромна част от парите, които би трябвало да получи, стига клубът да се ангажира да изплати обезщетение на неговите помощници

Няма подозрение, че обстановката на Шави сега е доста деликатна. Без да има публични вести от клуба, с пронизителен външен звук, с тима, който несполучливо се пробва да се изолира от околната среда и с името на Ханзи Флик, Шави би трябвало да възнамерява професионално неделния мач против Севиля, и което е още по-лошо, той е изправен пред още две конференции.

Ханзи Флик е в орбитата на Барселона от известно време. Откакто през януари Шави разгласи, че ще напусне след края на сезона, немският треньор се подреди измежду любимците на Жоан Лапорта. На германеца оказа помощ и фактът, че негов сътрудник е Пини Захиви, човек с огромно доверие от страна на Жоан Лапорта.

Флик искаше да показва от първата минута интереса си да подпише с Барселона, като стартира да учи испански и да асимилира всички футболни концепции на Барселона. Всъщност той даже пътува до Брайтън, с цел да гледа тима на Роберто Де Дзерби, който е един от най-големите представители на позиционната игра и е обществено хвален от Пеп Гуардиола. Отказът му през последните дни да управлява Челси, след оповестяването на напускането на Маурисио Почетино, беше още един признак за неизменимото му предпочитание да седне на пейката на Барселона.

Лапорта постоянно е бил бранител на немския път. Веднага след провъзгласяването му за президент той безрезултатно се опита да наеме треньор от немската школа. Неговите любимци бяха Юлиан Нагелсман и Томас Тухел. Накрая нито един от тях не съумя да пристигна и Роналд Куман продължи да води отбора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР