Стартов защитник на щата Айова и отстранен играч от NFL сред обвинените в разследване на хазарт

...
Хънтър Декърс, титулярният куотърбек за всичките 12 футболни мача на
Коментари Харесай

Хънтър Декърс, титулярният куотърбек за всичките 12 футболни мача на щата Айова през миналия сезон, е сред няколко спортисти, срещу които са повдигнати обвинения в окръжния съд на Айова в окръг Стори във връзка с разследване на предполагаем хазарт между студенти и спортисти в Щатския университет на Айова и Университета на Айова.

Dekkers е изправен пред обвинение за подправяне на записи, като държавата твърди, че Dekkers се е опитал да прикрие самоличността си, докато е залагал на спортни събития. В наказателната жалба се твърди, че залаганията са направени от телефона на Dekkers, като се използва акаунт в DraftKings, създаден под името на член на семейството. Той е отхвърлил обвиненията.

Бивш футболист на щата Айова, който наскоро беше отстранен от NFL, настоящ играч на Cyclones и борец също бяха обвинени.

Твърди се, че Dekkers е направил приблизително 366 залога на обща стойност над $2799, като 26 от тези залагания включват събития в щата Айова, включително футболен мач от 2021 г., в който той не е участвал, според жалбата. В жалбата се твърди, че Dekkers, младши с червена фланелка, е бил на възраст под 21 години по времето, когато е използвал DraftKings, което е под законовата възраст за залагане в Айова.

Настоящите насоки на Националната колежна атлетическа асоциация гласят, че спортисти, „които участват в дейности, за да повлияят на резултатите от собствените си игри или съзнателно предоставят информация на лица, участващи в дейности по спортни залагания, потенциално ще бъдат изправени пред перманентна загуба на колегиална допустимост във всички спортове. Това ще важи и за студенти-атлети, които залагат на собствените си игри или на други спортове в собствените си училища.“

Куотърбек се отдръпва, за да се бори със заряда

Адвокатът на Dekker, Марк Weinhardt, каза в изявление в сряда, че Dekkers „отрича наказателното обвинение, повдигнато срещу него“ и че е обвинен „в сериозно престъпление с бизнес записи, което не се отнася за тази ситуация, дори ако обвиненията срещу него са правилни. ”

„Това обвинение се опитва да криминализира ежедневен факт от американския живот. Милиони хора споделят онлайн акаунти от всякакъв вид всеки ден“, казва Уайнхард в изявлението.

Dekkers ще се оттегли от отбора, за да се съсредоточи върху защитата си, според неговия адвокат.

Защитникът на Denver Broncos Eyioma Uwazurike беше обвинен в подправяне на записи. Прокурорите твърдят, че той е използвал името на някой друг, за да направи около 800 спортни залагания на FanDuel на обща стойност над $21 000, включително два футболни мача на щата Айова през сезон 2021 г., в които Увазурике участва.

Миналата седмица Увазурике беше отстранен за неопределено време от НФЛ за залагане на игри от лигата през 2022 г. Той може да подаде петиция за възстановяване след една година.

Eyioma Uwazurike след предсезонен мач срещу Бъфало Билс на стадион Хаймарк на 20 август 2022 г. в Орчард Парк, Ню Йорк. Ейома Увазурике след предсезонен мач срещу Бъфало Билс на стадион Хаймарк на 20 август 2022 г. в Орчард Парк, Ню Йорк. Тимъти Т Лудвиг/Гети изображения/ФАЙЛ

В наказателната жалба се твърди, че акаунтът FanDuel, свързан с Увазурике, е направил 32 залога, включващи игри на Бронкос, след като той е избран от Бронкос. Жалбата също така твърди, че има пет конкретни игри, на които Увазурике е залагал. Защитникът е играл и в петте, според профила на отбора му.

Представителите на Uwazurike не са отговорили на исканията на CNN за коментар.

Второкурсникът от щата Айова Паниро Джонсън, който спечели титлата по борба в Big 12 Conference миналия сезон, се твърди, че е направил приблизително 1283 спортни залога на обща стойност над $45 000, включително 25 залагания, поставени на спортни събития от Щатския университет на Айова.

Второкурсникът по футбол на Cyclones Dodge Sauser е обвинен в поставяне на около 113 спортни залагания на обща стойност над $3000. В жалбата се твърди, че Sauser е направил 12 залога на футболни мачове на щата Айова, включително залагания на четири мача през миналия сезон.

CNN се свърза с Джонсън и Саузър за коментар.

Директорът по лека атлетика на щата Айова издава кратко изявление

Когато се свърза с CNN, говорител на отдела по лека атлетика предостави изявление от старши сътрудник директор по лека атлетика на щата Айова Ник Джос: „Ние сме в процес на събиране на информация и няма да имаме повече коментари в момента.“

Бордът на регентите на Айова заяви, че е запознат с обвиненията и следи отблизо.

„Управителният съвет и нашите университети оказват и ще продължат да сътрудничат напълно при всякакви разследвания. Ние сме напълно уверени, че администраторите на кампуса ще предприемат всички необходими стъпки, за да осигурят непрекъснато съответствие“, се казва в изявление на борда.

През май университетската система на Айова обяви, че 26 настоящи студенти-спортисти в Университета на Айова и Щатския университет на Айова са били разследвани за предполагаемо нарушаване на правилата на NCAA, като са залагали на спортни събития.

CNN се свърза с властите в окръг Джонсън, където се намира Университетът на Айова, за наказателни жалби, подадени там.

CNN също поиска коментар от университета.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР