Ханой, 26 април 2023 г. Vingroup Joint Stock Company, VinFast

...
Ханой, 26 април 2023 г. Vingroup Joint Stock Company, VinFast
Коментари Харесай

VINFAST ПОЛУЧАВА 2,5 МИЛИАРДА $ ЗА РАЗВИТИЕ

Ханой, 26 април 2023 година

Vingroup Joint Stock Company, VinFast Joint Stock Company и господин Фам Нят Вуонг, ръководител на Vingroup, оповестиха, че господин Фам Нят Вуонг и Vingroup имат намерение да внесат надлежно 1 милиард и 500 милиона щатски $ посредством безплатни безвъзмездни средства и Vingroup може да заеме до още 1 милиард щатски $ на VinFast с оптимален период от пет години. 1 милиард от господин Pham Nhat Vuong ще бъде дарен през идната година.

2,5-e милиарда щатски $ под формата на безплатни средства и заеми ще улеснят продължаващото развиване на VinFast, позволявайки му да реализира задачите си за световен напредък. Решението беше взето заради забележителния прогрес на VinFast на международния пазар, защото продължава да реализира задачите си за произвеждане и бизнес развиване. С спомагателна финансова поддръжка VinFast ще има достъп до повече запаси, с цел да подтиква развиването си и да форсира задачите си за напредък на международния пазар.

Говорейки за решението, господин Нгуен Виет Куанг, основен изпълнителен шеф на Vingroup сподели: „ Потенциалът за напредък на VinFast беше демонстриран през последните пет години. Това е основен интервал за VinFast да се форсира към солидна конкурентна позиция на международния пазар на електрически транспортни средства. Като корпорация майка на VinFast, Vingroup дава поддръжка, с цел да разреши на VinFast да продължи развиването си и да обезпечи бъдещето си. Грантът и заемът от $1,5 милиарда е спомагателен финансов принос на Vingroup за пробивното развиване на VinFast в бъдеще. Това също е опция един път в живота за развиването на промишлеността на Виетнам. Призоваваме всички да поддържат и изградят виетнамска марка от международна класа. “

Представител на ръководителя на Vingroup също показа: „ Изграждането на национална марка, която може да се конкурира на интернационалния пазар, е изключително мъчно, предизвикателно и даже изисква жертване на непосредствени изгоди. Г-н Фам Нят Вуонг възнамерява да подари част от персоналните си активи, с цел да задейства VinFast по време на основния интервал на ускоряване, с цел да сътвори белег на Виетнам на международния пазар на електрически транспортни средства. Успехът на VinFast ще насърчи развиването на промишлеността и технологиите на Виетнам, като в същото време ще способства интензивно за световната зелена промяна. "

VinFast, член на Vingroup, беше основана през 2017 година и се трансформира в чисто EV компания, профилирана в проектирането и производството на електрически коли и мотоциклети от 2022 година VinFast показа 6 EV модела във всички известни сегменти, от A до E, 1 модел електрически рейс и 9 електрически мотоциклети и изнесе близо 3000 електрически коли на задгранични пазари.

Във Виетнам VinFast се утвърди като известна национална марка, спечелвайки сърцата на клиентите. В интернационален проект VinFast непрестанно напредва към нови пазари, получава позитивни мнения и набира известност. След износа на втората си партида коли за Съединени американски щати и Канада през април 2023 година, електрическите транспортни средства на VinFast се чака да бъдат пуснати по улиците на Франция, Германия и Холандия по-късно тази година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР