Хамстерите са сред най-предпочитаните домашни любимци. Гледат се лесно и

...
Хамстерите са сред най-предпочитаните домашни любимци. Гледат се лесно и
Коментари Харесай

Осем вълнуващи факта за хамстерите

Хамстерите са измежду най-предпочитаните домашни любимци. Гледат се елементарно и не тежат толкоз на бюджета на фамилията. Освен това са подобаващи домашни любимци за деца. Вижте осем вълнуващи обстоятелството за хамстерите!

1. Хамстерите са открити в Сирийската пустиня преди повече от 100 години.

Въпреки че хамстерите съществуват в най-различни точки от света, сирийските хамстери са най-популярните домашни любимци в фамилията. Също по този начин наричани златни хамстери или хамстери вид плюшено мече, тези приятелчета доближават размери към петнадесет сантиметра и живеят приблизително от две до три години.

2. Хамстерите са нощни животни.

Денят е време за безгрижна сънливост, до момента в който нощем тези пухчовци стават дейни – надлежно могат да бъдат много шумни през тази част от денонощието. Най-добре е да ги държите на място отвън спалнята си, в случай че не желаете те да нарушат вашия пълностоен сън. Хамстерите могат да въртят колелото в клетките си през цялата нощ. Стане ли ярко, идеалната среда за тях е спокоен и тъмен регион, където да бъдат необезпокоявани и да се отдадат на отмора.

3. Хамстерите обичат да складират храната си.

 Хамстер

Всъщност името хамстер идва от немската дума hamstern, което значи да депозирам. По време на хранене тези животни заделят част от храната в специфични джобове към бузите си, където е складират за по-късен интервал, когато още веднъж са гладни. Тези отделения са способни да се уголемяват от челюстите до раменете на хамстера. Що се отнася до хранене на хамстер, би трябвало да споменем, че за предпочитане е пелетизираната такава, комбинирана с дребни количества ядки и семена, както и с някои пресни артикули (спанак, ябълки, моркови).

4. Сирийските хамстери не обичат компания.

Сирийските хамстери ще се сбият, в случай че биват държани дружно, тъй че е най-добре да спазвате отдалеченост сред тях и всеки да се радва на лична клетка. Териториалната им природа се задейства на възраст сред 6 до 10 седмици, тъй че разделянето им бива най-оптимално на този стадий.

5. Хамстерите обичат да спят в затворени пространства.

 Хамстер

За тази цел в клетката могат да се слагат детайли като ролки от тоалетна хартия или дребни саксии, в които животинчето да се потули. За настилка използвайте чист, абсорбиращ материал, като да вземем за пример настъргана хартия или сено от тимотейка. Избягвайте потреблението на настилка от бор или кедър - техните изпарения могат да причинят респираторни проблеми. По принцип дървения талаш, царевичните останки и черупките от орех не би трябвало да се употребяват като постелки, защото с изключение на прашни са и несмилаеми, в случай че инцидентно биват погълнати. Хамстерите обичат да се заравят, по тази причина осигурете обилие от материал, който може да се употребява за задачата (като да вземем за пример настъргана хартия).

6. Зъбите на хамстерите порастват непрестанно.

Имайки поради този факт, би трябвало да съобразите и да им дадете непрекъснат източник за пилене на зъби. Гризейки предмета, те поддържат зъбите си обикновено износени и здрави. Дървените блокове и играчките, направени от сено, са подобаващи за тази цел, само че внимавайте с изделията кедър, бор и мека пластмаса, защото крият висока токсичност при усвояване.

7. Хамстерите изискват ветеринарна помощ.

 Хамстер

Редовната ветеринарна помощ, в това число изпилването на зъбите, в случай че е належащо, ще помогне на вашия хамстер да се радва на пълностоен и здравословен живот. Ако забележите признаци на заболяване (например диария, хрема, трептене, кожни лезии, извънредно държание и др.), неотложно посетете ветеринар.

8. Хамстерите са почитатели на положителната подготовка.

Поради бързия си метаболизъм, хамстерите изискват доста извършения. Колело за хамстери ще ги поддържа заети, само че в случай че клетката е покрай спалнята ви, смажете колелото с минерално масло, или ще слушате скърцането на уреда цяла нощ. Животинката евентуално ще се зарадва на пластмасовите топки за хамстери, в които да се търкаля по всички страни. Не забравяйте да наблюдавате хамстера, до момента в който играе с въпросната топка, с цел да не се спусне ненадейно надолу по стълбите и да се нарани.

Търсите ли си бухнал другар? Вижте разгласи и цени за хамстери!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР