Хамстерите са сладки, космати малки същества, които често се отглеждат

...
Хамстерите са сладки, космати малки същества, които често се отглеждат
Коментари Харесай

Разстройство при хамстерите - причини и лечение

Хамстерите са сладки, космати дребни същества, които постоянно се отглеждат като домашни любимци. Като всички животни, хамстерите могат да страдат от разнообразни болести, които могат да повлияят на тяхното здраве и благоденствие. В тази публикация ще обсъдим някои от постоянно срещаните аргументи за разстройство при хамстерите и по какъв начин да ги лекуваме.

Причини за разстройство при хамстери

Лоша диета

Хамстерите се нуждаят от уравновесена диета, която включва примес от пресни зеленчуци, плодове и висококачествена комерсиална храна за хамстери. Ако не получават верните хранителни субстанции, те могат да развият храносмилателни проблеми или други болести при хамстерите.

Неадекватни условия на живот

Хамстерите се нуждаят от доста пространство за придвижване и извършения, както и от чиста и безвредна среда за живот. Ако изискванията им на живот са несъответстващи, те могат да станат уплашени и по-податливи на заболявания.

Генетична предразположеност

Някои хамстери може да са по-склонни към избрани болести заради генетичния си състав. Ето за какво е значимо да изберете реномиран разплодник, когато вземете хамстер за домакински любим.

Травма или пострадване

Хамстерите са дребни и деликатни същества и могат елементарно да бъдат засегнати при рухване, удари или други произшествия. Това може да докара до физически нарушавания като счупени кости или вътрешни пострадвания.

Инфекции

Хамстерите са податливи на разнообразни инфекции, в това число респираторни инфекции, кожни инфекции и храносмилателни инфекции. Те могат да бъдат породени от бактерии, вируси или паразити.

Лечение на разстройство при хамстери

 Хамстер

Ако подозирате, че вашият хамстер страда от разстройство, значимо е да го заведете на ветеринарен доктор, който е експерт по дребни животни. Ветеринарният доктор ще може да диагностицира казуса и да предложи уместно лекуване.

Някои от нормалните лекувания за разстройство при хамстери включват:

Антибиотици

Ако вашият хамстер има зараза, може да му бъдат предписани антибиотици, с цел да я изчистите.

Хирургия

В някои случаи може да се наложи интервенция за поправяне на физически нарушавания или пострадвания.

Медикаменти

В взаимозависимост от разстройството при хамстера вашият ветеринарен доктор може да предпише медикаменти, които да оказват помощ за справяне със признаците или да насърчат изцелението.

Промени в диетата

Ако разстройството на вашия хамстер е обвързвано с диетата му, вашият ветеринарен доктор може да предложи промени в храната на хамстера.

Подобрени условия на живот

Ако диарията на хамстера е обвързвана с изискванията на живот, вашият ветеринарен доктор може да предложи промени в клетката на хамстера или други фактори на околната среда.

Предотвратяване на разстройство при хамстери

Най-добрият метод да предотвратите разстройството при хамстерите е да им осигурите подобаваща грижа и внимание. Това включва:

 Болен хамстер Снимка: 3111/pixabay.com

Осигуряване на уравновесена диета

Уверете се, че вашият хамстер получава верните хранителни субстанции, като го храните със примес от пресни плодове и зеленчуци, висококачествена храна за хамстери и чиста вода.

Осигуряване на уместно витално пространство

Вашият хамстер би трябвало да има задоволително място за придвижване и извършения, както и чиста и безвредна среда за живот.

Редовни ветеринарни прегледи

Заведете хамстера си на ветеринарен доктор за постоянни прегледи, с цел да се уверите, че са здрави и да откриете възможни проблеми в точния момент.

Предотвратяване на пострадвания

Пазете жилищната зона на хамстера си в сигурност и го наглеждайте, когато е отвън клетката си.

Предотвратяване на инфекции

Спазвайте добра хигиена, като миете ръцете си преди и след боравене с вашия хамстер и поддържайте жилищната му зона чиста и без боклуци.

В умозаключение, разстройството при хамстерите може да бъде породено от разнообразни фактори, само че с подобаваща грижа за хамстера и внимание, доста разстройства могат да бъдат предотвратени или лекувани. Ако подозирате, че вашият хамстер страда от разстройство, значимо е да го заведете на ветеринарен доктор, който е експерт по дребни животни за диагностика и лекуване.

Вижте също:

- Вредни храни при хамстерите;

- От какво умират хамстерите;

- Хигиена на хамстера.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР