Хамстерите са невероятно домашни любимци. Те са пухкави, сладки и

...
Хамстерите са невероятно домашни любимци. Те са пухкави, сладки и
Коментари Харесай

Помогнете на хамстера си да се справи с летните горещини

Хамстерите са необикновено домашни любимци. Те са пухкави, сладки и занимателни. Не изискват прекомерно огромно харчене на пари. Подходящи са за първи домакински любим. Не са доста претенциозни откъм храна. И не изискват чести прегледи при ветеринарен доктор. Въпреки това и те си имат своите потребности, тъй че вашите грижи напълно не завършват единствено с това да изберете име за хамстер.

Жегите не се отразяват добре на животните, изключително на дребните пухкави хамстери. За да преживее по-добре горещините вашият домакински любим, би трябвало да спазвате няколко елементарни правила:

Как да се грижим за хамстера през лятото?

Клетката да не е на прозореца

Клетката на хамстера би трябвало да на ветровито място и никога не трябва да е изложена на директна слънчева светлина. Това автоматизирано изключва опцията да я оставите на перваза на прозореца. Изберете горист и студен ъгъл за развъждане на хамстера.

Проветрявайте стаята

Свежият въздух ще се отрази доста добре на хамстера ви. Но не трябва да го оставяте на течение, както и наоколо до вентилатор. По този метод рискувате животното да получи инфектиране на белите дробове. За това проветрявайте стаята.

 Летните горещини са рискови за хамстера

Осигурете прясна вода на хамстера

Както хората по този начин и животните, имат потребност от вода през горещите дни. Затова сменяйте водата на хамстера си всеки ден. Тя би трябвало да е студена, само че не ледена, тъй като също рискувате да разболеете животното.

Давайте свежи храни

Плодовете и зеленчуците за хамстери ще оказват помощ на животното ви да се оправи по-добре с горещините.

Методи за изстудяване

Някои хора оставят в клетката на хамстера бутилка със замразена вода, увита в хавлиена забрадка. Може също по този начин да сложите камък или плоча, на която животното да се охлажда хамстера през лятото. Друг вид е към клетката да поставите пликчета с лед, които да излъчват студ.

Отглеждането на животно е огромна отговорност по тази причина би трябвало да внимавате то да се усеща удобно и да бъде крепко. Летните грижи за хамстера не трябва да се подценяват. Те са гаранция, че ще имате здрав хамстер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР