Хамстерите са мили пухкави животинчето, които бързо могат да спечелят

...
Хамстерите са мили пухкави животинчето, които бързо могат да спечелят
Коментари Харесай

Съвети при отглеждането на хамстер

Хамстерите са благи пухкави животинчето, които бързо могат да завоюват любовта ви. Те са доста желани наред с морските свинчета и джербилите. За да бъде здрав и деен, хамстерът има потребност от ежеседмично разчистване на клетката/аквариума и разнообразна храна.

Можете да си купите хамстер както от зоомагазина, по този начин и от другар или прочут. При избора на хамстер, както и на други домашни любимци, би трябвало да се обърне внимание на цялостното му положение. Козината би трябвало да е чиста и пухкава, а муцунката, дупето и ушичките чисти.

Помислете дали ще си вземете единствено един или два и повече хамстера. Имайте поради, че бързо откакто хамстерите доближат полова зрялост, те стартират да се чифтосват и да основават потомство. Женски хамстер ражда от 1 до 13 дребни едновременно. Трябва да се намерения дали ще можете да отглеждате потомството и ще има ли на кого да подарявате дребните. Колко живеят хамстерите? Продължителността на живот при тях е от към година и половина до три години. Подобна е възрастта и на мини хамстерите.

Златистите (по-едри и дългокосмести) хамстери е добре да живеят независимо. Те стават извънредно нападателни, в случай че има различен себеподобен в
Всичко за Вашата сватба
клетката.

Определете къде в дома ви ще бъде най-подходящо да поставите съда, който ще бъде главен дом на гризача. Съобразете да не е под директната въздушна бликам (например климатик), да не е в прекомерно топло или студено помещение и наоколо да няма шумни електроуреди. Това е доста значимо изискване в грижата за хамстерчетата.

След като един път се настани в клетката, хамстерът самичък си избира в кой ъгъл да свие гнездо и кой да употребява за тоалетна. Настилката е най-добре да бъде от необработени стърготини (покрийте дъното с 3-4 сантиметра трици). Почиствайте по два пъти седмично. В клетката на хамстера или аквариума (който би трябвало да е задоволително висок, с цел да не може гризачът да избяга) можете да поставите къщурка, колело. Следете за здравето на животното и за болестта мокра опашка, което харакерно за типа.

Когато гледате хамстер, не е целесъобразно да поставяте в стая, където спите, тъй като те стават доста дейни през нощта и могат да нарушат съня ви.

 Хамстерът има потребност от колело

Хамстерите ядат главно зърнени храни, по 15-20 грама дневно. Можете да им давате и пресни плодове, зеленчуци (морков, краставица), зелени листни зеленчуци като маруля, спанак, както и детелини. Не
Всичко за Вашата сватба
изключвайте и артикули в дребни количества, които съдържат протеини.

Извеждайте хамстера от клетката и го пускайте на повърхнина, където няма кабели. Винаги го наблюдавайте, когато е на открито. Имайте поради, че хамстерите обичат да складират, тъй че е допустимо животинчето да напъхва в бузите си всевъзможни дребни неща или власинки, които след това ще извади в клетката.

Интересна детайлност е, че в Нова Зеландия и Австралия не е разрешено да се отглеждат хамстери у дома като домашни любимци, тъй като, в случай че избягат, те се приспособяват към външния свят и могат да се трансфорат във вредители.

Ако и вие мечтаете за бухнал гризач, вижте тези разгласи за хамстери.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg