Хамид уточни, че по време на разговорите с Продължаваме промяната

...
Хамид уточни, че по време на разговорите с Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Не подкрепяме правителството, а конституционната реформа

Хамид посочи, че по време на диалозите с " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ-СДС в петък единствената тематика на диалог е била конституционна промяна, основана на план за промени в главния закон, готови от Движение за права и свободи. Депутатът акцентира, че по време на срещите въобще не е търсена поддръжка за кабинет. Първите две по бройка парламентарни групи няма и потребност от спомагателни гласове, защото техните са задоволителни за избирането на държавното управление с министър председател Николай Денков.

" Ако забележим опити за преодоляване на разнообразни институции или чистки в администрацията, ще попречим на това ръководство, като използваме всички механизми на една опозиционна партия ", сподели националният представител.

Темата беше коментирана и от " Продължаваме промяната - Демократична България ". " Винаги сме заявявали, че ще водим диалози с всички парламентарни групи за конституционна промяна. Това беше единствената цел на срещите с групата на Движение за права и свободи през вчерашния ден ", обявиха от групировката на своята фейсбук страница.

" Разговаряхме, до момента в който всички медии бяха в Народното събрание и следиха какво се случва. А съставът на кабинета " Денков-Габриел ", който обявихме през вчерашния ден, не оставя място за спекулации, че някой отвън виновните за съставянето на държавно управление може да кадрува в него ", показват от политическата мощ.

Хамид Хамид счита, че присъединяване на Движение за права и свободи в измененията в конституцията ще е гаранция, че правосъдната промяна се извърши според Конституцията и законите на страната. " Има си ред, по който се назначават държавни чиновници и той не включва координиране с посолства. Този въпрос не стои пред нас сега ", уточни депутатът в отговор на въпрос.

Той даде да се разбере, че на срещите не е коментирани привикване на Велико национално заседание, защото предлаганите от Движение за права и свободи промени в Конституцията не изискват такова.

" До момента не са ни давани обещания, не сме и упорствали всички оферти да са наши. Ще има последващи срещи по тази тематика, с цел да вървим напред ", сподели още Хамид.

Според него все още няма условия да се желае импийчмънт на Румен Радев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР