Хамас“ са изнасилвали трупове и са извършвали сексуални изтезания“ по

...
Хамас“ са изнасилвали трупове и са извършвали сексуални изтезания“ по
Коментари Харесай

Доклад на ООН: „Хамас“ са изнасилвали трупове и са извършвали „сексуални изтезания“ по време на нападението срещу Израел на 7 октомври

„ Хамас “ са изнасилвали трупове и са правили „ полови изтезания “ по време на нападението против Израел на 7 октомври. Това се твърди в отчет на Организация на обединените нации, оповестява The Washington Times.

Международният орган откри „ ясни и безапелационни “ доказателства, че членове на палестинската терористична група са направили полово принуждение на няколко места в Южен Израел.

Нападенията бяха осъществени по време на музикалния фестивал Nova и локални общности на 7 октомври.  Прамила Патън, делегат на Организация на обединените нации, която се концентрира върху половото принуждение по време на спора, заяви свидетелски разкази за мъчителни произшествия, в това число половото принуждение на телата на женски трупове.

В отчета се споделя, че някои от изказванията, направени обществено притежание, са „ неоснователни “.

По-специално, историята за отстраняването на плода от бременна жена, както и изказванията за обезчестяване във военна база бяха отречени.

В отчета си госпожа Патън също загатва констатации за полово принуждение против дами и деца, които са били държани в плен, базирайки се на показанията на освободени заложници.

Тя допуска, че  подобни дейности може към момента да се случват.

С екипа си  Патън посети Израел и Западния бряг през януари и февруари, с цел да събере данни за годишния отчет за половото принуждение по време на спор. В резултат на терористичните офанзиви на Хамас на 7 октомври починаха към 1200 души, а към 250 бяха взети за заложници. Последвалите израелски удари против Газа доведоха до 30 000 жертви и сериозен дефицит на храна и медикаменти, се споделя в отчета.

Припомняме, че Израел утвърди предварителния текст на съглашението за преустановяване на огъня в линията Газа и освобождение на заложници. Сега това съглашение би трябвало да бъде утвърдено от бойците на придвижването Хамас.

Международните медиатори работят от седмици, с цел да реализиран съглашение за преустановяване на войната преди началото на месец Рамадан, който се пада към 10 март. Споразумението би трябвало да разреши даването на помощ на стотици хиляди поданици в северната част на Ивицата Газа, които са изложени на риск от гладна гибел заради боевете.

Представител на американската администрация сподели, че ден преди договарянията Израел се съгласи на шестседмично преустановяване на огъня и освобождение на уязвими, заболели, ранени, възрастни и дами заложници от Хамас.

Източник – The Washington Times /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР