Хамас може да освободи около 50 заложници – притежатели на

...
Хамас може да освободи около 50 заложници – притежатели на
Коментари Харесай

NYT: Хамас може да освободи 50 заложници с двойно гражданство

Хамас може да освободи към 50 заложници – притежатели на двойно поданство – арестувани в линията Газа. Това заяви The New York Times (NYT), базирайки се на израелски боен чиновник.

Високопоставен събеседник на изданието означи, че съответните съглашения могат да бъдат реализирани вследствие на договаряния сред представители на Съединени американски щати и Катар. Той означи, че освобождението на заложници с двойно поданство няма да бъде част от никаква широкомащабна договорка.

CNN заяви по-рано, че Съединени американски щати са оказали напън върху Израел да отсрочи началото на сухопътната интервенция в линията Газа и да обезпечи освобождението на заложниците. Израелските отбранителни сили разполагат с информация, че Хамас държи към 222 души като заложници.

Министерството на външните работи на Катар заяви на 21 октомври, че ръководителят на държавното управление, външният министър шейх Мохамед бин Абдел Рахман Ал Тани и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен са разискали по телефона въпроса за освобождението на заложници, държани в Ивицата Газа. Според изказване на външното министерство шейх Мохамед в диалог с Блинкен „ удостовери желанието на Катар да продължи координацията със Съединените щати и други интернационалните сътрудници за освобождение на заложниците и деескалация в линията Газа “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР