Халвата е едно от лакомствата, които са полезни за здравето.

...
Халвата е едно от лакомствата, които са полезни за здравето.
Коментари Харесай

Яжте 30-40 грама на ден от това сладко изкушение, много е полезно

Халвата е едно от лакомствата, които са потребни за здравето. Възрастните мъже и дами би трябвало да я включат в диетата си. Този артикул съдържа доста детайли, които са потребни за здравето, изяснява диетологът Елена Соломатина. Халва в диетата на възрастните хора

" Можете да изберете слънчогледова, фъстъчена, сусамова, ленена или бадемова халва. Всички типове съдържат потребни фибри, които имат добър резултат върху чревната функционалност. Освен това би трябвало да се означи, че слънчогледовата халва е богата на витамин Е, а фъстъчената халва оказва помощ за поддържане на кожата, костите и зъбите в положително положение. В десерта със сусам има доста калций, само че можете да намерите повече магнезий в десерта с бадеми. Лакомствата от ленено семе съдържат значими омега-3 мастни киселини ", споделя доктор Соломатина.

Тя прецизира, че е целесъобразно хората с инсулинова устойчивост, диабет и тези, които страдат от непотребни килограми, да заобикалят халвата. Халвата, както всеки различен сладкиш, съдържа много доста захар, което може да докара до разнообразни здравословни проблеми, в това число прекалено наддаване на тегло, високи равнища на кръвната захар, сърдечни проблеми и диабет. Повечето халви също съдържат малко масло и брашно, което може да докара до по-високо наличие на мазнини и калории. Ако сте алергични към някой от съставените елементи на халвата, тогава потреблението й може да докара до алергична реакция.

Халвата съдържа много захар и мазнини, тъй че би трябвало да се употребява умерено. Препоръчително е да се съблюдават следните рекомендации за нейната консумация: възрастни не повече от 30-40 грама дневно. Други потребни свойства на халвата Тя е богата на микроелементи като витамини от група В, витамин Е, желязо и магнезий, което я прави здравословен и засищащ десерт. Поради високото си наличие на въглехидрати и мазнини е източник на сила. Освен това е богата на калций, фосфор и съвсем не съдържа глутен.

Този десерт е освен апетитен, само че и здравословен. Съдържа доста потребни детайли и е източник на сила, а съставки като сусамово семе и орехи могат да оказват помощ за понижаване на риска от разнообразни здравословни проблеми като инфектиране и стрес. Освен това може да поддържа здравето на костите. Някои типове халва също могат да бъдат нискокалорични и без глутен, което ги прави отличен избор за хора, които наблюдават диетата си, написа actualno.com. Въпреки това, както всички сладкиши, халвата би трябвало да се яде умерено, с цел да се избегне несъразмерната консумация на захар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР