Халфът на Челси Сеск Фабрегас призна след 13 години, че

...
Халфът на Челси Сеск Фабрегас призна след 13 години, че
Коментари Харесай

Фабрегас призна, че той е хвърлил пица по сър Алекс Фъргюсън през 2004 г.

Халфът на " Челси " Сеск Фабрегас призна след 13 години, че той е футболистът замерил сър Алекс Фъргюсън след станалия именит мач сред " Манчестър юнайтед " и " Арсенал ". Срещата на 24 октомври 2004 година остана в историята като " Битката на бюфета ", откакто мениджърът на " алените дяволи " получи парче пица в лицето.

" Юнайтед " победи " артилеристите " с 2:0 и постави завършек на серията им от 49 следващи дуела без проваляне във Висшата лига. И до през днешния ден достижението на " Арсенал " не е повторено от различен тим.

" Признавам си, бях аз. Извинявай сър Алекс, в никакъв случай не съм желал да се получи по този начин ", призна Фабрегас по време на присъединяване си в телевизионната игра " Тяхната лична лига " по Sky 1.

Водещият Джеймс Кордън попита актуалният състезател на " Челси " и той разкри истината. През годините точно Фабрегас беше апетитен за главен обвинен, откакто Мартин Киоун изясни: " Доколкото чух е бил испански другар с невероятна техника. Не единствено на терена, само че и в хвърлянето на пица, прави го все едно е фризби ". Според Фабрегас обаче той не е бил забелязан от никого.

 Сър Алекс постоянно е твърдял, че не знае кой го е уцелил с парче пица.
© Reuters

Сър Алекс постоянно е твърдял, че не знае кой го е уцелил с парче пица.

" Бях единствено на 19 години, а този мач ни разруши. Победиха ни доста противоречиво, видях пред мен, че всички се дърпаха, Мартин удари някого с пестник и си споделих, че желая да се включа, само че не съм от едрите момчета. Затова хванах едно парче пица и го хвърлих, а след това видях кого съм уцелил ", изясни Фабрегас.

Този дуел скапе връзките сред сър Алекс и Арсен Венгер, като двамата се сдобриха едвам през 2009 година след полуфинала сред двата тима в Шампионската лига.

" Върху мен полетя пица и се размаза по мен. Казаха ми, че Сеск Фабрегас я е хвърлил, само че и до през днешния ден нямам никаква визия кой е бил. Този ден сътвори спор сред нас. Всичко се оправи след полуфинала на Шампионската лига през 2009 година, когато те ни поканиха в тяхната съблекалня и ни поздравиха за триумфа. Въпросът, който всеки си задава до през днешния ден, е: " Маргарита " ли беше сър Алекс? ", споделя за случая сър Алекс в своята автобиография.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР