Хакерската група “Анонимните” пое отговорност за кибератака, парализирала сайтовете на

...
Хакерската група “Анонимните” пое отговорност за кибератака, парализирала сайтовете на
Коментари Харесай

“Анонимните” поеха отговорност за кибератака срещу руски медии

Хакерската група “Анонимните” пое отговорност за хакерска атака, парализирала уеб страниците на няколко съветски медии, в това число държавни организации, съобщи Франс прес.

В продължение на няколко минути уеб страниците на организациите ТАСС и РИА “Новости ”, в. “Комерсант ”, прокремълският в. “Известия ” и съветската версия на “Форбс ” посочваха обръщение, призоваващо да се постави завършек на нашествието в Украйна.

“До няколко години ще живеем като в Северна Корея. Защо ни е нужно това? За да може Путин да остане в учебниците по история? Това не е наша война, дано я спрем! ”, се споделяше в посланието.

“Това обръщение ще бъде изтрито и някои от нас ще бъдат уволнени и даже вкарани в пандиза. Но не можем повече ”, прибавя текстът, като упреква публицистите от тези медии в “безразличие ”.

В четвъртък същата група извърши хакерски атаки против мрежата на съветската социална телевизия РТ.

В събота уеб страниците на Кремъл, долната камара на съветския парламент и съветското министерство на защитата бяха офлайн, след хакерска атака, отговорността за която още веднъж поеха “Анонимните ”. При DDOS офанзиви засегнатите уеб сайтове стават недостъпни.

Организацията за наблюдаване на интернет НетБлокс също заяви в събота за занимателен достъп до уеб страниците на главните съветски телекомуникационни оператори Ростелеком, МТС, Бийлайн и Мегафон.

“На път сме да създадем киберармия ” съобщи в събота в Twitter украинският вицепремиер и министър на цифровата промяна Михайло Фьодоров, като прикани “дигиталните гении ” да се включат във виртуалните й редици.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР