Хакерската атака срещу базата данни на Националната агенция за приходите

...
Хакерската атака срещу базата данни на Националната агенция за приходите
Коментари Харесай

Три на сто от базата данни на НАП били източени без никой да разбере

Хакерската офанзива против базата данни на Националната организация за приходите (НАП) е била осъществена без никой да разбере. Източени са към 3% от информацията на данъчните. Става дума за персоналните данни на милиони българи. Пробивът е изработен през услуга за възобновяване на Данък добавена стойност, която се е употребила от български жители, извършващи покупко-продажби в чужбина. Към момента няма безапелационни данни, че зад офанзивата стоят съветски хакери, макар че информацията пристигна от съветски домейн. Министерство на вътрешните работи не е открило освен това от обществено известното – от кое място идва имейлът и до кого е изпратен.

Това стана ясно от изказвания на финансовия министър Владислав Горанов и шефа на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Двамата участваха на съвещание на Съвета по сигурността към Мнистерския съвет, свикано незабавно от премиера Бойко Борисов тази заран, откакто през вчерашния ден до медии бе изпратен имейл с информация за офанзивата.

" Правителството ви е бавноразвиващо се. Киберсигурността ви е пародийна ", написаха хакерите.

Българските управляващи са поискали с " доза наивитет " информацията да бъда свалена, се разбра от думите на Горанов. Никакъв отговор не е получен.

От медиите
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР