Хакерите застрашават и здравната система, предупреди германска агенция за киберсигурност(снимка:

...
Хакерите застрашават и здравната система, предупреди германска агенция за киберсигурност(снимка:
Коментари Харесай

Германия се бои, че хакери ще нападнат болниците


Хакерите заплашват и здравната система, предизвести немска организация за киберсигурност
(снимка: CC0 Public Domain)

Германските лечебни заведения може да са изложени на нараснал риск от хакерски офанзиви, съобщи ръководителят на организацията за киберсигурност в страната. Това изявление пристигна след две опустошителни цифрови офанзиви този месец против ирландското здравно обслужване и американски горивопровод.

Ирландската здравна работа затвори своите ИТ системи предишния петък, с цел да ги защищити от „ забележителна “ офанзива с рансъмуер, което може да съсипе диагностичните услуги, процесите на тестване за Covid-19, заяви.
още по тематиката
Германските клиники също са били обект на поредност от хакерски атаки през последните пет години, а Арне Шьонбом, президент на федералната организация за киберсигурност, сподели пред вестник Zeit Online, че вижда „ по-голяма заплаха за лечебните заведения “.

По неговите думи, доста немски компании са изложени на нараснал риск да бъдат обект на хакерски набези заради наложената процедура на поради Covid-19.

„ Много компании трябваше да разрешат домашните офиси за малко време “, сподели той и добави, че в следствие за офанзиви. „ Често пъти фирмите преодоляват пропуските в сигурността си прекомерно постепенно “, предизвести Шьонбом.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР