Хакерите са намерили отнякъде базата данни, включваща имейл адресите за

...
Хакерите са намерили отнякъде базата данни, включваща имейл адресите за
Коментари Харесай

Мошеници измислиха нов начин да присвояват парите от сметките на iPhone потребителите

Хакерите са намерили отнякъде базата данни, включваща имейл адресите за влизане в сметките на Apple ID.
На базата на тази информация те реализират автоматизирано изпращане на електронни писма, употребявайки най-различни способи, с цел да не бъдат имейлите филтрирани като спам. Писмата са безусловно тъкмо копие на писмата, които Apple употребява за изпращане на изключително значима информация.



Най-често се изпраща писмо с информация, че от идващия месец за абонамента за приложението за YouTube би трябвало да се заплаща по $149 месечно т.е., огромна сума пари. В писмото се налива масло в огъна, като се споделя, че е задействано автоматизираното удължение периода на абонамента и идната вноска автоматизирано ще се удържи от банковата карта, записана в системата.



По-нататък се споделя, че в случай че потребителят желае да анулира абонамента с цена $149 на месец, може да направи тов, като последва линка, посочен в писмото. Повечето притежатели на iPhone, iPad и Mac не виждат нещо неправилно, тъй като писмото наподобява напълно като същинските, които изпраща Apple.



След прехода по препратката потребителят попада на подправен уебсайт, изработен безусловно като уеб страницата на Apple, в който би трябвало да се вкарат данните за акаунта, номера на банковата карта, срокът на нейното деяние и CVV кода от три числа.

Когато потребителят направи това, от неговата дебитна карта се изтеглят всички налични парични средства, а кредитната карта потъва оптимално вероятния минус.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР