Хакерите от организацията Anonymous се обърнаха към правителството във Великобритания

...
Хакерите от организацията Anonymous се обърнаха към правителството във Великобритания
Коментари Харесай

Анонимните хакери заплашват британските власти заради Асанж

Хакерите от организацията Anonymous се обърнаха към държавното управление във Англия с гледище създателят на WikiLeaks Джулиан Асанж да бъде неотложно освободен от ареста.

Обръщението им е оповестено в формалния уебсайт на групата. Те приканват елементарните британци да се надигнат в отбрана на Асанж. „ Освободете Асанж, или ще си платите! “, заплашват те управляващите и се обръщат към съчувстващите на ориста му с апела: „ Дойде времето да се обединим, настана моментът да се вдигнем и да се борим “.

Анонимните декларират, че Асанж е считан за държавен зложелател поради това, че е изобличил закононарушенията както на левите, по този начин и на десните. В известието им се показва, че след публикуването на писмата на Хилари Клинтън в WikiLeaks, Джулиан Асанж е избран като съветски сътрудник, „ въпреки да няма никакви доказателства за това “. „ Според всеобщото мнение, Асанж е същински публицист, който приказва истината и разобличава корупцията, била тя вляво и вдясно. Сега има толкоз малко същински публицисти “, се отбелязва в посланието им.

Според тях Асанж е „ обичан от хората по целия свят и изключително от тези, които са в положение да виждат оттатък пропагандата, оправдаваща външната политика на САШ и техните съдружници “. Хакерите от Anonymous приканват британците да излязат на улицата по този начин, както „ жълтите жилетки “ и да се борят за освобождението на Асанж. Те считат, че в случай че митингите придобият размаха на тези във Франция, това би могло да повлияе съществено на резултата от делото против Асанж.



Даян Абът, министър на вътрешните работи от държавното управление в сянка на Джеръми Корбин, прикани Тереза Мей да блокира изгонването на Джулиан Асанж в Съединени американски щати по същия метод, по който се намеси в тази ситуация с компютърния хакер Гари Маккинън, написа през днешния ден „ Гардиън “. През 2012 година като вътрешен министър Мей съумя да спре изгонването на Маккинън на съображение отбрана на правата на индивида, откакто лекарите предизвестиха, че той е под риска за самоубийство, в случай че бъде изпратен да се изправи пред съда в Съединени американски щати. Абът споделя, че сходни учредения би трябвало да се употребяват, с цел да се блокира изгонването на Асанж.

„ Британското държавно управление би трябвало да се опълчи на изгонването на Юлиан Асанж в Съединени американски щати, желано поради разкриването на доказателства за зверства в Ирак и Афганистан “, написа водачът на лейбъристите Джеръми Корбин в Туитър.

В четвъртък английската полиция арестува 47-годишния мъж, откакто управляващите в Еквадор лишиха правото му на леговище. Това стана след престоя му в продължение на 12 години на територията на еквадорското посолство в Лондон. През това време той нямаше право да напуща мястото, тъй като можеше да бъде неотложно арестуван от английската полиция поради отхвърли му да се яви в съда през 2012 година

Правителството на Еквадор, съгласно президента на страната, е получило писмени гаранции от Англия, че Асанж би могъл да напусне територията на посолството. В текста било посочено, че той няма да бъде екстрадиран в нито една страна на света, където може да го заплашва смъртна присъда.

В Съединени американски щати обаче чакат Асанж да им бъде предаден. Вашингтон смята, че създателят на WikiLeaks е задължен да се изправи пред съда поради изявленията на секретни документи, а американските управляващи неведнъж желаеха неговото изгонване. Една от аргументите за ареста му е настояването на Съединени американски щати за екстрадиция. Първоначално формалният мотив за предаването му бе следствието на прокуратурата в Швеция против Асанж за изнасилването на две дами през 2010 година През май 2017 година това дело бе прекъснато. Независимо от отхвърли на шведската прокуратура да продължи следствието по делото, английската полиция удостовери готовността си да арестува Асанж при положение, че той излезе отвън рамките на еквадорското посолство в Лондон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР