Хакерите от екипа на Кибер Съпротива“ предадоха на международната разследваща

...
Хакерите от екипа на Кибер Съпротива“ предадоха на международната разследваща
Коментари Харесай

InformNapalm с най-важното от хакнатата поща на Александър Бабаков, зам.-председател на руската Дума

Хакерите от екипа на „ Кибер Съпротива “ предадоха на интернационалната проверяваща общественост много тлъста риба, почитан съветски политик, заместник-председател на Държавната дума на РФ Александър Бабаков.

Колкото по-висока е позицията, толкоз по-голямо количество информация би трябвало да проучват откривателите. Украински хакери изкормиха тази риба, отделиха костите и люспите и през днешния ден сме подготвени да споделим с вас най-интересната информация за въздействието на Бабаков върху образуването на петите колони в други страни по света, заобикалянето на глобите против РФ, и персоналните му корупционни схеми на стойност милиарди рубли. Информацията е доста, и не цялата е включена в публикацията. Затова анонсираме, че цялостният пощенски списък от канцеларията на Бабаков (повече от 11 GB) ще бъде изработен обществено наличен от хакерите незабавно след публикуването на тази публикация, тъй че и други проверяващи публицисти да могат да изследват забавни за тях аспекти от активността на Бабаков от дъмпа, който условно нарекохме BabakovLeaks.

Александър Бабаков. Общ портрет

От открити източници е известно, че Бабаков е роден на 8 февруари 1963 година в Кишинев. Икономист по обучение, неведнъж е избиран в Държавната дума на РФ. В политическата му кариера има всичко – от енергетика до отбранителна промишленост.

Но главната му сфера на отговорност, както се вижда от кореспонденцията му, е използването на дейни ограничения и хибридно въздействие на РФ в чужбина на парламентарно равнище. Съответно в Думата той се занимава с интернационалните въпроси (междупарламентарно съдействие, връзки със сънародниците зад граница). Влиятелна персона вътре в РФ и в чужбина. Има необятни връзки отвън Русия. Корупционер. Враг на Украйна.

Големият наследник на Бабаков – Михаил, също е учил във Франция и след началото на мобилизацията в РФ е регистриран като асистент на народен представител от Държавната дума на РФ (на татко си) (PDF). На Михаил неотдавна е извадена военна брошура (PDF), само че очевидно въздействието на татко му и статутът му на асистент на народен представител няма да му разрешат да почине в окопите някъде край Бахмут, за разлика от хиляди елементарни руснаци.

Друго любопитно наблюдаване за Александър Бабаков е, че има сърдечни проблеми и е преболедувал тежко ковид. Вероятно сърцето на Бабаков не се надява на шаманите на Шойгу, по тази причина е ходил на лекуване в Швейцария. Отишъл е откакто руснаците нападнаха Украйна през 2014 година По това време Александър Бабаков към този момент е под наказания, само че е получил позволение да замине за лекуване.

Корупционните схеми на Бабаков. Изпиране на милиарди рубли.
При разбора на дъмпа от пощата на канцеларията на Бабаков са открити документи с извлечения за придвижването на парични средства (PDF), извлечения по сметката на Центрокредит (PDF-1, PDF-2). След като анализирахме тези данни, стигнахме до извода, че Бабаков е занаятчия на примитивните схеми за пране на пари. Говорим за стотици милиони. Има няколко типични схеми, които употребява.

1. Първата и напълно елементарна скица – дава заеми на помощниците си
Да вземем най-пресния образец. През февруари 2023 година Евгений Зобнин, асистент на Бабаков, „ желае заем “ от него в размер на 100 милиона рубли. Срокът на контракта е 3 години (PDF).

Сега, през този интервал, Александър Бабаков ще може да пере корупционните приходи, подкупи и дарове. Дори може да ги уточни в декларацията си. Относно „ погасяването “ на такива „ заеми “ в пощата на Бабаков е открит доста забавен документ – „ рекомендации за попълване на сметки по изплатени суми и пресмятане на остатъка “.

Между другото, кой е Зобнин? (Научаваме от документи, открити в пощата на Бабаков).

Евгений Зобнин е помощник, който непрекъснато съпровожда Бабаков, изключително при пътуванията му в чужбина. Тази година е бил с Бабаков в Индия, само че за това по-късно. Също по този начин може да е и негов водач. Но в допълнение към статута си на асистент, Евгений внася в Русия техника на Apple. „ Не разсмивайте моите „ Искандери “ “, разправя Женя и вкарва контрабанда за стотици хиляди долари.

Спомняме си, че техниката на Apple не се продава в РФ, само че можем да предположим, че я има там. С известни затруднения – би трябвало да изчакате месец или два, до момента в който внесат контрабандата. Но не. Руският „ успореден импорт “, както назовават ​​контрабандата, разрешава да получавате „ омразни западни богатства “ съвсем по едно и също време с целия цивилизован свят.

Дали самият заместник-председател на Държавната дума на Руската Федерация печели от контрабанда на iPhone или това е просто бизнесът на неговия асистент – въпросът остава открит.

2. Схема втора – недвижима благосъстоятелност
В регистъра на договорите има запис, че Бабаков е имал принос като съинвеститор в строителство на компания ООД „ Центр Строй “. Вноската му е 770 милиона рубли. Според депутатската му декларация за 2022 година (PDF) Бабаков заработва 8 млн. годишно на длъжността си, само че отнякъде намира средства за вложения от стотици милиони.

Но в действителност не става въпрос за вложение. От откритите в пощата документи излиза наяве, че строителство няма да има. Бабаков публично е прекратил контракта с бизнесмена, а той се задължава да му върне 770 млн. (PDF). Отлична скица за пране на пари за стотици милиони рубли.

3. Схема трета – „ помощ на другар “
Както Бабаков употребява свои помощници и други лица като буфери, по този начин пък различен човек употребява него. Предприемачът Алексей Кахидзе. В регистъра на договорите може да се видят заеми на Бабаков за съвсем половин милиард рубли. Но кой е Кахидзе?

Това е различен асистент на Бабаков и в същото време – ръководител на борда на шефовете на „ Gazprom LNG Technologies “ ООД.

Пазарът на LNG технологии в този момент се развива интензивно и Кахидзе употребява Бабаков, с цел да разшири своя пазар. Русия се пробва да сътвори нова инфраструктура към втечнения газ, инвестирайки в създаването на задвижвани с газ транспортни средства, и предлага своите планове за развиване на LNG на инфраструктурите на Иран и африканските страни. А печелят от това, в частност, Кахидзе и Бабаков.

В тази директория на Гугъл Drive можете да видите настояванията на Кахидзе към съветското държавно управление, които Бабаков пренасочва, с цел да бъдат получени преференции за Gazprom LNG Technologies ООД.

И ето, триото (Бабаков, Кахидзе, Зобнин) пътува дружно по работа до Монголия, евентуално с цел да „ разширят пазара на LNG “. От кореспонденцията се вижда с какви коли са пътували и какво е било менюто им по време на пътуването.

„ Едната мие другата “ разказва връзките сред Бабаков и Кахидзе. Как Бабаков може да проработи милиарди рубли? Много просто – като лобира за ползите на Кахидзе. Например преди няколко години Gazprom LNG Technologies взема решение да построи малотонажен комплекс за произвеждане на полутечен природен газ.

Единственият проблем е, че комплексът би трябвало да бъде издигнат в естествената предпазена зона на Усурийския резерват – на територията на биосферния резерват „ Кедрова поставка “ и националния парк „ Земята на леопарда “. Разбира се, Министерство на естествените запаси и екологията отхвърля да отпусне земя и строителство (PDF). Какво прави Кахидзе? Тича да се оплаква на Бабаков (PDF), и му изпраща подготвена чернова с посредничество до екоминистерството от името на Бабаков (PDF). Остава единствено да се сложи произлязъл номер и автограф.

Или пък различен случай. Иска „ Gazprom LNG Technology “ да построи нов план в Солнечногорск край Москва, и да завоюва милиарди от това. Но желае да спести от налози, контракти, земя и така нататък Бързо подават питане до Бабаков (PDF) с искане да бъде основана „ обособена икономическа зона “. И, несъмнено, офисът на Бабаков незабавно се захваща за работа.

Не сме обръщали внимание на корупционната активност на Бабаков. В последна сметка, колкото по-висока е корупцията в Руската Федерация, толкоз по-бързо ще се разпадне тази страна-бензиноколонка. Но Бабаков не е просто корупционер от висшия дивизион. Той оказва голямо въздействие върху външнополитическата активност на Русия.

Бабаков като куратор
За следващ път излиза наяве, че без значение от политическата мощ, представлявана от обещано лице в РФ, тя все едно ЩЕ работи в общия съветски нападателен вектор. Дейността на Бабаков изцяло повтаря съветската външна политика.

Той дава отговор за външното направление най-малко от 2012 година, когато е назначен от Путин за специфичен представител на президента за взаимоотношение със сънародниците зад граница. Всички знаем по какъв начин Съюз на съветските социалистически републики, а по-късно и Русия употребяват анклавите на „ сънародниците “. Помните цитата на Путин, че „ границите на Русия не свършват на никое място “ и „ на всички места, където приказват съветски, там е съветският свят “? В това взе участие и Бабаков.

След пълномащабното навлизане в РФ в Украйна съществени посоки на работата на Бабаков са разширението на съдействието със страните от Африка и Изтока за минимизиране на западните наказания.

Именно той дава отговор за провеждането на огромната междупарламентарна конференция РФ-Африка през март 2023 година и работи по втората среща на върха РФ-Африка в Санкт Петербург през юли тази година, за която InformNapalm разгласява обособен материал.

В състава на парламентарна делегация през 2023 година Бабаков посещава Индия и Иран, където се договорят за икономическо съдействие и заобикаляне на глобите.

Африка, Иран, Индия – това са направленията на външнополитическото въздействие на РФ, където те се пробват да намерят съдружници.

Бабаков показва обстоен отчет на ръководителя на Държавната дума Володин с резултатите от визитата си в Иран (PDF).

Разбира се, не минава и без пробутване на ползите на приятеля му Кахидзе – в пощата на Бабаков намерихме писмо до шефа на иранската компания Iran Liquefied Natural Gas Co. за съдействие (PDF).

В друго наше следствие на BagdasarovLeaks: Хакерски щурм на някогашния народен представител от Държавната дума на РФ Семьон Багдасаров. Ирански гамбит писахме за това по какъв начин Русия се пробва да размени износените западни турбини в топлоелектрическите си централи с ирански артикули от MAPNA Group. Именно Бабаков е индивидът, който се занимава на парламентарно равнище със заобикалянето на западните наказания.

Агенти на въздействие
Във външнополитическата активност на Бабаков би трябвало да се обърне внимание на взаимоотношението с съветските сътрудници на въздействие.

Бабаков има отлични персонални връзки със сръбския президент Вучич. Сърбия е обичайно забавна за РФ както в енергийния бранш, по този начин и като проруски анклав на Балканите. Ето по какъв начин приятелите си честитят рождения ден.

И, несъмнено, не минава и без образуването на група от проруски сръбски парламентаристи и политически партии, които не се свенят да вървят на срещи с руснаците след пълномащабната експанзия (PDF).

Доста ненадейно беше да забележим документи за съветското въздействие в Босна и Херцеговина. Към 2022 година съветската компания „ Зарубежнефт “ продължава, макар глобите, да построява газопреносна инфраструктура.

Както се споделя в писмо до Бабаков с презентации за огромно строителство: „ Проекта ще осъществят западни компании, сега има удостоверение от държавната компания на Унгария (Газпром би трябвало да даде своята западна компания).… осъществяването на плана ще „ облекчи главоболието “ на Алексей Борисич в тази страна и ще приготви плацдарм за стратегическата цел “.

Кой е този „ Алексей Борисич “, ще попитате? Милър. Председател на борда шефовете на „ Газпром “. А каква е „ стратегическата цел “ на РФ на Балканите несъмнено сами се досещате.

Съдейки по презентацията, за газопреносната мрежа на Босна РФ възнамерява да употребява западни турбини Siemens и Ansaldo, макар глобите.

Бабаков се занимава и с подривна активност посредством съветски придвижвания в чужбина. За страдание в пощата му има единствено публични и много „ дребни “ събития, само че сме уверени, че обсегът на активността на Бабаков е по-широк.

Например Бабаков интензивно си сътрудничи с дяснорадикалната проруска грузинска партия „ Консервативно придвижване “ (PDF). Партията предизвиква проруските и антиамерикански/антиевропейски разкази.

Русия организира състезания измежду младежите, отдадени на „ Великата отечествена война “ и основава последователно база за привличане на Грузия в единното евразийско икономическо пространство (PDF).

Бабаков поддържа дейни контакти и с управлението на така наречен ПМР. Чрез Бабаков проруските окупатори желаят пари за съществуването си и упорстват за равнене на правата на „ жителите на Приднестровието “ с руснаците.

В пощата на Бабаков има доста други забавни документи за прокарването на съветските ползи в България, Гърция, Мексико, Сирия, Туркменистан, Хърватия и други Навсякъде става въпрос за обичайното съветско въздействие – закачване на енергийната игла или работа с локалната проруска агентура и съветските етнически анклави. И тук за следващ път разбираме, че Бабаков, както и целият съветски политически хайлайф, е зложелател на Украйна.

Враг на Украйна
Най-забележимо е тясното съдействие на Бабаков с Международния съюз на съветските сънародници (Международный совет российских соотечественников – МСРС). Тази организация е особено основана за хибридно влияние и дестабилизация. Един тип етнически рускосветен Коминтерн. Отбелязвайки 20-годишнината от основаването на тази конструкция, Сергей Кириенко от администрацията на президента на РФ в приветствието си съобщи:

„ През миналите години МСРС се трансформира в ефикасна конструкция за сближение на съветския свят, видна институция на гражданското общество, значим детайл на „ меката мощ “.

МСРС отговаряше за довеждането на „ наблюдаващи “ на така наречен „ референдум “ в Крим. Вижте семействата на наблюдаващите. Показателно е, че има писмо с предложение на Бабаков за награждаване на наблюдаващи във връзка годишнината от противозаконния референдум. Задаваме си един риторичен въпрос: кои други страни награждават наблюдаващите след изборния развой?

Чрез тази организация Бабаков пробва да притегли в Крим повече чужденци. Сред останалото има и документи за опити за привличане на гръцки вложения и бизнес в Крим (PDF).

От кореспонденцията на Бабаков се знае и за опитите му да докара „ на лекуване “ в Крим руснаци, живеещи на Запад. За тази цел е работено по намирането на самолетни компании, които са подготвени да летят до Крим в нарушаване на глобите. Бабаков се обръща към „ Аерофлот “, „ Уралски авиолинии “, самолетната компания „ Сибир “ и така нататък

Известно е, че самолетната компания „ Азимут “ се е съгласила да наруши въздушното пространство на Украйна (PDF).

МСРС също по този начин организира дейни мероприятия под формата на състезания и викторини измежду децата от окупираните територии, страните от Оперативно-наблюдателно дело и Европа за Втората международна война. И, несъмнено, приемната на Бабаков поддържа непрекъснат контакт с марионетките на Москва, официално ръководещи окупираните региони на Донецка и Луганска области, Денис Пушилин и Леонид Пасечник.

Бабаков спомага за опростяване на съветското законодателство за облекчение на репатрирането на руснаци в Русия.Разбира се това облекчение ще се разшири освен във връзка с руснаците, само че и върху всички, които те слагат в тази категория, в това число и хората, на които раздадоха съветски паспорти в окупираните територии в непринуден или насилствен порядък.

Бабаков е виновен и за разпространяването на дезинформацията за биолабораториите в Украйна измежду задграничните парламенти.

От кореспонденцията на Бабаков научихме, че преди година съветската Държавна дума е повдигнала въпроса за признаването на Украйна за „ терористична страна “, само че Министерство на външните работи на РФ се е противопоставило на сходна самодейност на депутата Делягин и в следствие тя не получава поддръжка. Вероятно даже съветското външно министерство е осъзнало какъв брой неуместно би изглеждало сходно решение.

Така че тази обява образно демонстрира, че Бабаков е сборен облик на цялата съветска власт. Корумпирана и безскрупулна. Желаеща да се възползва от богатствата на западната цивилизация, само че в това време водеща подривна работа против нея.

Надяваме се (а в действителност не), че сърцето на Бабаков ще издържи и ще дочака трибунала над съветските политици, които също са отговорни за подпомагането на съветската експанзия против Украйна, която към този момент взе хиляди човешки жертви. Вероятно Бабаков се надява, че „ дезинфектантът за въздух “, който стои в неговия кабинет № 402, ще му помогне да не почине от ковид и други вирусни болести, преди да се озове на подсъдимата пейка на интернационалния арбитражен съд.

Епилог от 1 милиард за Стивън Сегал
В пощата на Бабаков има даже приветствени телеграми до Стивън Сегал и писма до Милър с молба да даде на Фонда за поддръжка на филмите на Стивън Сегал 1 милиард рубли, отчитайки „ мащаба на личността “. Това не ви е бяла лада, шуба или кг пелмени за убития във войната редови руснак. Тука мащабът и запитванията са от напълно друг тип.
P.S
Това проучване е единствено върхът на айсберга, който осветихме в тази обява. Всеки проверяващ и/или публицист, в случай че желае, може независимо да изследва дъмповете от пощата на Бабаков и да изрови друга забавна информация, която ние споделяме намерено. Бабаков е много „ тлъста риба “ от висшия политически ешелон на РФ и появяването на неговите секрети в общественото пространство не е инцидентно или непринудено.

Отбелязваме, че по-малко от 1% от информацията, която получават хакерите от „ Кибер Съпротива„, се разгласява за необятна публика. Останалите данни имат оперативно, тактическо, а от време на време и стратегическо значение и се изпращат до съответните структури на Силите за защита на Украйна. Ние в никакъв случай не жертваме успеваемостта поради ефектността и не публикуваме разследващи данни поради пиар. Целта на разкриването на част от информацията е само да се нанесат спомагателни вреди на страната агресор и на длъжностни лица на РФ, директно участващи във воденето на нападателната война против Украйна. Пламъкът на истината изгаря мрака на съветските неистини.

P.S: Международната проверяваща общественост InformNapalm благодари на хактивистите от “Кибер Съпротива “, за извънредната опция да вземат присъединяване в интервенцията BabakovLeaks, и да се повдигне завесата на тайните на някои CYBINT интервенции, които могат да се разгласят обществено. Може би тези разработки могат да вдъхновят повече украинци и другари на Украйна от други елементи на света да проведат свои лични кибероперации, CYBINT / OSINT следствия, които ще нанесат още вреди на съветските окупатори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР