Хакери са задигнали $172 млрд. от 978 милиона интернет потребители

...
Хакери са задигнали $172 млрд. от 978 милиона интернет потребители
Коментари Харесай

Хакери задигнали най-малко $172 млн. през 2017 г., сочи доклад

Хакери са отмъкнали $172 милиарда от 978 милиона интернет консуматори в 20 страни с общо население към 3,1 милиарда, сочи годишният отчет за 2017-а на компанията за киберсигурност „ Нортън “.

Загубите са освен финансови, защото всяка жертва на киберпрестъпление е изгубила приблизително 23,6 часа или съвсем три работни дни, с цел да се занимава с последствията от офанзивата.

Данните, събрани след онлайн анкета с над 21 000 консуматори в 20-те страни, сочат, че 44 на 100 от тях са изпитали последствия от киберпрестъпление през последните 12 месеца. Най-често става дума за заразяване с вирус или друга опасност за сигурността (53%), машинация с кредитна или дебитна карта (38%), пробив на паролите (34%), забранен достъп или хакване на имейл или акаунт в обществени медии (34%), онлайн покупка, която се оказала машинация (33%), отваряне на измамнически имейл или откриване на персонална информация в отговор на подобен (32%).

В световен проект жертвите на киберпрестъпление имат близки профили: те всеки ден работят на голям брой устройства у дома или другаде, само че имат уязвимо място в киберсигурността. Като цяло употребяват една ключова дума за голям брой сметки или я споделят с други. Прекалената самонадеяност в персоналните благоприятни условия за отбрана от киберпрестъпление, както и убедеността, че „ няма да се случи на мен “ също способстват за уязвимостта, показва „ Нортън “.

Сред интервюираните са жители на Съединени американски щати, Канада, Англия, Германия, Франция, Испания, Италия, Китай, Индия, Япония, Австралия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР