Хакери, подкрепяни от Русия, са получили достъп до някои от

...
Хакери, подкрепяни от Русия, са получили достъп до някои от
Коментари Харесай

Руски хакери са получили достъп до основните системи на Майкрософт

Хакери, подкрепяни от Русия, са получили достъп до някои от главните софтуерни системи на " Майкрософт ", съобщи CNN. Това се е случило при хакерска офанзива, която бе разкрита още през януари, оповестяват от компанията. 

Според  " Майкрософт " през последните седмици хакерите са употребявали информация, открадната от корпоративни имейл системи, с цел да получат достъп до някои от хранилищата с първоначален код и вътрешните системи на компанията. Това се показва от компанията в заявление, подадено до Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати.

Изходният код е извънредно скъп и за корпорациите, и за шпионите, които се пробват да обхванат в тях. Той съдържа секретните детайли дадена софтуерна стратегия, които я вършат функционална. Хакерите, които имат достъп до него, могат да го употребяват за следващи офанзиви против други системи.

" Майкрософт "  оповести за пробива през януари единствено дни преди друга огромна софтуерна компания - " Хюлет Пакард Ентърпрайз ", да заяви, че същите хакери са проникнали и в нейните облачни системи за е-поща. Не са ясни обсегът и точната цел на хакерската офанзива. Според специалистите групата, виновна за нея, има опит в огромни акции за събиране на разследваща информация в поддръжка на Кремъл.

Американски публични лица приписват хакерската група на съветската работа за външно разузнаване, а Русия отхвърля. 

" До момента не сме разкрили доказателства, че системите на Майкрософт, предопределени за клиенти, са били компрометирани ", обявиха от компанията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР