Хакери на руското военно разузнаване ГРУ са проникнали в системите

...
Хакери на руското военно разузнаване ГРУ са проникнали в системите
Коментари Харесай

Белгия също е пострадала от руските военни хакери, твърдят белгийски медии

Хакери на съветското военно разузнаване ГРУ са проникнали в системите на министерството на външните работи на Белгия през 2014 година, оповестяват през днешния ден локални медии, представени от Българска телеграфна агенция, без да показват източника си за тези изказвания.
 Съединени американски щати повдигат обвинявания против седем съветски сътрудници за хакерски офанзиви против антидопингови организации  Хакерската офанзива в Холандия потвърждава, че Русия стои зад отравянето на Скрипал, разгласи Лондон
Отбелязва се, че едно от нанесените провали е било изтеглянето на конфиденциален отчет, обвързван с Украйна. Допълва се, че не е известно дали това е единствената вреда, нанесена с потреблението на компютърен вирус.

Медиите разясняват, че до момента белгийската федерална прокуратура не е посочвала провинен за пробива и че следствието продължава. Уточнява се, че същата стратегия е била засечена от холандските управляващи, които през вчерашния ден упрекнаха ГРУ в опит да саботира системите на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) в Хага. НАТО разгласи опита за несполучлив и кръстосан с напъните на службите на Холандия и Англия.

Преди дни белгийската федерална прокуратура съобщи на министерството на правораздаването отчет за проникването през 2013 година в най-големия народен телекомуникационен оператор " Белгаком ".

В отчета, чието наличие бе представено още веднъж в медиите, се посочваше, че пробивът е бил сбъднат от английската работа за електронно разузнаване GCHQ. Прокуратурата съумяла да наблюдава интервенцията с помощта на данни, оповестени от някогашния помощник на разузнаването на Съединени американски щати Едуард Сноудън, приютен в Русия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР