Хакери източиха банковата сметка на жена в инвалидна количка и

...
Хакери източиха банковата сметка на жена в инвалидна количка и
Коментари Харесай

Хакери източиха парите на жена с двигателни проблеми

Хакери източиха банковата сметка на жена в инвалидна количка и откраднаха 2600 лева Преди ден Ивелина Димитрова от русенското село Тръстеник схванала, че в едната от сметките й са останали стотинки, предава Нова тв.

Жената събирала парите за лекуване и рехабилитация с вярата да проходи. Ивелина създава гривни и по този начин съумяла да събере парите, които обаче й били откраднати.

„ На 23-ти април си влязох в пощата. Видях противен имейл, в който пишеше, че съм достигнала лимита си и не мога повече да пазаря. Проверих и видях 6 транзакции, които не съм направила аз. Имам и дарителска, и персонална сметка. За благополучие от банката ми обясниха, че парите от дарителската сметка няма по какъв начин да бъдат източени ”, описа в ефира на „ Здравей, България ”, излъганата Ивелина Димитрова. Тя сподели още, че незабавно е позвънила в клона на банката, който я обслужва. „ По телефона ме пренасочиха към софийски номер. От клона в София ми предложиха да препречвам картата. Аз се съгласих. Посъветваха ме да предам картата и да подам молба за оборване на транзакциите. Пуснах и тъжба до ГДБОБ, с цел да алармирам за хакерска атака.

Според онлайн банкирането сумата е изтеглена от чужбина, като всяка транзакция е от друг адрес. Тя добави, че от банката са й подсигурили, че ще възстановят сумата, която е изтеглена от банкирането.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР