Хакери източиха банковата сметка на 29-годишна жена от Русе, която

...
Хакери източиха банковата сметка на 29-годишна жена от Русе, която
Коментари Харесай

Източиха банковата сметка на жена с увреждания в Русе

Хакери източиха банковата сметка на 29-годишна жена от Русе, която е с увреждания. Парите са за рехабилитацията на Ивелина Димитрова и са дарени за лекуването ѝ.

Русе

Преди 12 години Ивелина оживяла в тежка злополука. Оттогава е в инвалидна количка, само че вярата още веднъж да проходи не я напуща. За да обезпечи средства за лекуването си, сама създава бижута и аксесоари, които продава. Наскоро проверила сметката си и схванала, че 2 500 лв. са източени от картата й. Хиляда от тях са изчезнали единствено за час, до момента в който успее да подаде сигнал за измамата в банката.

Ивелина Димитрова: Някой ми е разрушил паролите и е решил да си напазарува с моите средства, с които заплащам за лекарства, консумативи, за превоз. Първата транзакция е на 16 април, което ми е необичайно, тъй като не съм известена по никакъв метод, нито посредством имейл, нито посредством СМС .
В банката открили, че парите ѝ са изхарчени в задгранични уеб сайтове, само че не могат да бъдат проследени.
Ивелина Димитрова: На всяка една от транзакциите пишеше " пост чужбина ", само че нямаше посочена страна, което беше стра нно и за чиновниците в банката.
С изчезналите средства Ивелина е била възнамерявала да си направи рехабилитация през май в Павел баня. Тя към този момент е подала тъжба в полицията.
Ивелина Димитрова: И се надявам да разкрием причинителя, тъй като не съм единствено и само аз тази, която е пострадала.
От банката са дали обещание да възстановят парите на дамата в най-кратък период, с цел да може да продължи лекуването си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР