Хаити се класира за първи път в историята на полуфиналите

...
Хаити се класира за първи път в историята на полуфиналите
Коментари Харесай

Хаити се класира за първи път в историята си на полуфиналите на Голд къп

Хаити се класира за първи път в историята на полуфиналите на КОНКАКАФ Голд къп, откакто тимът преодоля недостиг от два гола и победи с 3:2 Канада. Поставеният на 101-о място в ранглистата отбор ще срещне Мексико в Глендейл, Аризона, откакто " ацтеките " надделяха с 5:4 Коста Рика след дузпи.

HAITI ARE HEADED TO THE SEMIFINALS!

They come from behind to defeat Canada thanks to 3-straight second half goals. #GoldCup2019 pic.twitter.com/HFzqJmJ1U3
— FOX Soccer (@FOXSoccer) June 30, 2019
" Трябва ни единствено един гол и с него можем да напишем история ", сподели Андрю Жан-Баптист на съотборниците си от Хаити на полувремето. " Точно това се получи. Казах на съотборниците ми, че това може да бъде финален Голд къп за някои от нас. Казах също по този начин, че ще се раздам до последно, а моите братя ме последваха ".

Джонатан Дейвид вкара от директен свободен удар за канадците в 18-ата минута и Лукас Кавалини се разписа в 28-ата за 2:0, само че Хаити обърна резултата през втората част. Дъкънс Назон понижи в 50-ата и Ерве Базил изравни от дузпа в 70-ата, а единствено шест по-късно Уайлд-Доналд Гериер вкара за крайното 3:2.

" Имаме качества и не можем да бъдем отписвани до последния съдийски сигнал. Момчетата се бореха до последно освен за себе си, а и за тима ", сподели селекционерът Марк Колат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР