Хъбовете на ЕС за борба с дезинформацията вече ще покриват

...
Хъбовете на ЕС за борба с дезинформацията вече ще покриват
Коментари Харесай

Хъбовете срещу дезинформацията в ЕС ще покриват и България

Хъбовете на Европейски Съюз за битка с дезинформацията към този момент ще покриват всички страни членки, заяви Европейската комисия.

Жури от самостоятелни специалисти е одобрило през вчерашния ден 6 оферти за нови хъбове, които ще бъдат финансирани с общо 8 милиона евро по програмата „ Цифрова Европа “. Те ще покриват по една или повече страни, измежду които е и България. Един от утвърдените хъбове е Българо-румънската обсерватория за цифрови медии (BROD или БРОЦМ).

В момента в Европейски Съюз има 8 такива хъба. Всички те са част от Европейската цифрова медийна обсерватория (ЕЦМО). Това е самостоятелна платформа за фактчекъри, откриватели и други заинтригувани страни, допринасящи за битката с дезинформацията в Европа.

Новите хъбове ще стартират да работят от началото на 2023 година Те ще оказват помощ за основаването на общественост, която да откри мрежа, способна да засича и проучва дезинформационни акции, да провежда действия в областта на медийната просветеност на национално и многонационално ниво, както и да поддържа битката с дезинформацията.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР