Гьозтепе продължи победния си ход при Станимир Стоилов. Тимът на

...
Гьозтепе продължи победния си ход при Станимир Стоилов. Тимът на
Коментари Харесай

Мъри Стоилов и Гьозтепе нямат спирка, тимът му разби и Генчербирлиги като гост

Гьозтепе продължи победния си ход при Станимир Стоилов. Тимът на Мъри победи с 3:0 като посетител един от противниците си за промоция в елита на Турция Генчлербирлиги. Двубоят беше от 15-ия кръг на локалната Първа лига. Измирският клуб беше изгубил последните си шест визити в Анкара против днешния съперник, което прави успеха още по-значима.

Това беше четвърти следващ триумф за „ Гьоз Гьоз “ под управлението на Стоилов, като тимът към момента не е позволил гол, а е вкарал единадесет. Три от успехите са за състезание, а една за Купата.

Така Гьозтепе към този момент има 29 точки и заема трето място във краткотрайното класиране. Генчлербирлиги е седми с 24 точки.

През първото полувреме Давид Тиянич от гостите пропусна най-хубавата опция за гол. В 54-ата минута Генчлербирлиги получи противоречива дузпа. Зад топката застана Амилтон, чийто удар в долния десен ъгъл беше избавен от Матеус Лис.

Десет минути по-късно домакините останаха с човек по-малко, откакто Оларенважу Кайоде получи втори жълт картон и беше изпъден.

Гьозтепе се възползва от численото си предимство и в 72-ата минута поведе. Исмаил Кьойбашъ центрира остро от корнер, а Ласе Нилсен се извиси и с глава вкара за 0:1.

Три минути по-късно гол на Амилтон беше анулиран поради засада. Гостите от Измир взеха решение всичко в своя изгода в 80-ата минута. Тогава Огюн Байрак проби отдясно и пусна подаване към резервата Алиу Траоре, а французинът със мощен удар в близкия ъгъл матира вратаря за повторно.

В 88-ата минута Гьозтепе вкара трети гол. Траоре получи подаване в наказателното поле от Ахмед Йълдъз и с неспасяем шут вкара втория си гол в мача.

В продължението на мача за Генчлербирлиги в игра влезе някогашният футболист на ЦСКА Тиаго Родригес.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР