Гутериш говори пред Съвета за сигурност на ООН, където заяви,

...
Гутериш говори пред Съвета за сигурност на ООН, където заяви,
Коментари Харесай

Гутериш призова да се разследват сексуалните престъпления на Хамас

Гутериш приказва пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, където съобщи, че се водят интензивни договаряния за удължение на актуалното помирение сред Израел и Хамас. То към този момент бе удължено един път с още два дни. Организация на обединените нации има вяра в нуждата от " същинско филантропично преустановяване на огъня ".

Според генералният секретар на Организация на обединените нации достигащата до Газа филантропична помощ е изцяло незадоволителна, с цел да отговори на големите потребности на повече от 2 млн. души и прикани за възобновяване на електро и водоснабдяването. Той сподели, че децата, бременните дами, възрастните хора и тези с отслабена имунна система са изложени на по-голям риск. По думите на Гутериш 80% от хората в Газа са били принудени да изоставен домовете си.

 

Гутериш съобщи, че са налице голям брой разкази за полови похищения и зверства от страна на Хамас по време на нападението над Израел на 7 октомври. 

Генералният секретар на Организация на обединените нации съобщи, че всички заложници, които към момента са в плен на групировката, би трябвало да бъдат неотложно освободени, а дотогава - да бъдат третирани хуманно.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР