Гутериш бе категоричен, че единственият ефективен начин за транспортиране на

...
Гутериш бе категоричен, че единственият ефективен начин за транспортиране на
Коментари Харесай

Шефът на ООН: Единственият ефективен начин за доставяне на хумани...

Гутериш бе безапелационен, че единственият ефикасен метод за превозване на нужните количества филантропична помощ за поставения под обсада анклав е по суша. “Време е Израел да поеме корав ангажимент, че ще разреши помощта да доближи до всички елементи на Газа, ” означи той.

 

Шефът на Организация на обединените нации за следващ път настоя за “незабавно филантропично помирение ”, с цел да се избегне “страданието на палестинските деца, дами и мъже, борещи се да оцелеят в кошмара в Газа. ” Според него протичащото се в линията основава рецесия на доверието в интернационалната общественост и е предизвикателство пред интернационалното право и филантропичните правила.

Налице е съглашение сред арабските страни и Съединените щати за нуждата от отбрана на цивилното население от военните интервенции, уточни от своя страна Самех Шукри. Хуманитарната обстановка в Газа изисква неотложно помирение, акцентира посланик номер едно.

 

Ден по рано Гутериш посети египетската страна на границата с анклава до пропускателния пункт “Рафах ”. На фона на дълга опашка от чакащи камиони той показа, че е време “наистина да се наводни Газа с животоспасяваща помощ. ” 

Генералният секретар на Организация на обединените нации посещава Египет и Йордания като част от обиколката на взаимност в мюсюлмански страни, която подхваща всяка година по време на рамазан.

 

В отговор на изказванията на Гутериш външният министър на Израел Израел Кац, представен от египетското онлайн издание “Иджипт индипендънт ”, го упрекна непосредствено, че предизвиква тероризма и означи, че подлага на критика Израел, без да е осъдил “терористите Хамас, които разграбват филантропичната помощ по всевъзможен метод. ”
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР