Гумите са основният фактор за безопасно шофиране. Това коментира в

...
Гумите са основният фактор за безопасно шофиране. Това коментира в
Коментари Харесай

Рали състезател с ценни съвети за безопасно шофиране следващите месеци

Гумите са главният фактор за безвредно каран е. Това разяснява в ефира на Дарик рали състезателят и шеф на Академия за безвредно майсторско шофиране Васил Жеков . До 1-ви март към този момент всички водачи би трябвало да карат с гуми с най-малко 4 милиметра грайфер. „ Гумите са основата на колата и би трябвало да са постоянни , другото наложително е да се съблюдава отдалеченост с останалите водачи на пътя “, разяснява още Жеков.

 
„ Първото нещо, което водачите би трябвало да знаят, е при тръгване да си сменят чипа на мозъка и да стартират да мислят, че идва зима, хлъзгаво е, температурите към този момент са по-ниски, пътят е доста хлъзгав и би трябвало да знаят, че сцеплението се трансформира. Става доста по-хлъзгаво, доста по-лигаво, макар че още няма сняг. В България просто един от огромните проблеми е, че асфалтът е доста хлъзгав. Много водачи към този момент започнаха да сменят зимните си гуми, тъй като преди години просто беше доста мъчно “, уточни Жеков.
 
„ Това ли коства животът ни? Да спестим едни 300 лв.? Има доста произшествия и не мисля, че човешкият живот е толкоз на ниска цена. Така че предлагам мощно. Защото първото нещо, с което би трябвало да стартираме, са гумите . Те са главният фактор за безвредно шофиране, а по-късно идват към този момент и човешките умения “, добави рали състезателят.

 
„ Трябва да знаем, че съществува физика на автомобила . Трябва да я изучим и след това с доста извършения да променим навиците, с цел да може всеки един водач да реагира вярно - дали ще му се изпързаля задна част или предна част, или би трябвало да спре по-бързо в една заледена и снежна обстановка “, сподели още състезателят и шеф на Академия за безвредно майсторско шофиране Васил Жеков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР