Гумените ръкавици редовно биват пренебрегвани при домакинстване, но те са

...
Гумените ръкавици редовно биват пренебрегвани при домакинстване, но те са
Коментари Харесай

Защо са толкова важни ръкавиците при чистене?

Гумените ръкавици постоянно биват подценявани при домакинстване, само че те са доста по-важни в сравнение с смятате. Ето няколко основни аргументи, които може и да ви накарат постоянно да носите ръкавици при почистване.

1. Гумените ръкавици ще запазят кожата ви по-млада и свежа
Препаратите, непрекъснатото киснене на кожата във вода и изключително горещата вода са безпределно нездравословни за кожата. Тя става суха, лющеща се, зачервена и като цяло губи еластичността си. Дори и да слагате всякога крем на ръцете си, откакто сте благи чинии, прозорци, баня и прочие, отново няма да съумеете да запазите здравия тип на кожата си.



2. Гумените ръкавици ви защищават от микроби
Когато почиствате тоалетната, отпушвате канали, борите се с мухъла в банята, почиствате кошчето за отпадък и всевъзможни други сходни неприятни неща, ръкавиците са скъпи. Те ви защищават от всички вероятни бактерии и мръсотии, които могат да попаднат върху кожата или под ноктите ви. А пък в случай че сте гнусливи, осъществяването на сходни почистващи действия вероятно са немислими без ръкавици за вас.

 Добави изложение

3. Ръкавиците ви пазят от нападателни препарати
Ако работите с белина, киселини и други мощни препарати, които могат да провокират алергична реакция или пък даже изгаряне, в случай че попаднат върху кожата ви, ръкавиците са повече от нужни.

4. Може да хвърлите ръкавиците
Има ръкавици за многократна приложимост, а има и по-тънки за еднократна приложимост, които са доста комфортни, в случай че ви следва почистването на рисково мръсни места. След целия развой просто може да ги изхвърлите, без да се постанова да почиствате самите ръкавици.

 Добави изложение

5. Гумените ръкавици ще ви предпазят от мазоли
След деен ден почистване на баня, прозорци, метене, обиране, бърсане няма да е изненада, в случай че са се появили мазоли по ръцете ви. Използването на ръкавици, обаче, може да реши този проблем. Те ще предпазят кожата ви от търкане и в това време ще подобрят сцеплението, тъй че по-лесно да работите с всички почиствани принадлежности, без да ви се изплъзват.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР