Гумата EcoContact на Continental празнува своя 30-годишен юбилей. При създаването

...
Гумата EcoContact на Continental празнува своя 30-годишен юбилей. При създаването
Коментари Харесай

30 години гуми EcoContact на Continental

Гумата EcoContact на Continental чества своя 30-годишен празник. При основаването на гумата през 1992-а Continental се концентрира върху намаляването на съпротивлението при търкаляне, което оказва доста въздействие върху разхода на гориво. Така поражда новото продуктово семейство "EcoContact ", което прави сполучлива равносметка след 30 години на пазара.

В ретроспекция звучат визионерски думите, с които тогавашният началник на Continental, Хелмут Гизелман, изпрати първата гума EcoContact на пазара - „ В Continental към този момент не се считаме единствено за индустриална компания, която би трябвало да продължи да работи и да се развива по-нататък. Нашата отговорност е да мислим напред, когато става въпрос за екологични проблеми. Ето за какво непрестанно преразглеждаме нашите техники за ръководство на материалите и производството, пестим сила и първични материали на всички места, където можем “.

Continental явно улучи тогава задачата в сходство с духа на времето. Проучване измежду клиентите, извършено от производителя на гуми, тогава разкри, че към 60 % от купувачите на гуми се интересуват от екологични проблеми и са подготвени да поправят персоналната си подвижност. За съпоставяне - през 2020 година изследване на Федералната организация по околна среда откри, че 99 % от интервюираните са наясно с въпроси, свързани с опазването на климата.

И кои градивни характерности подсигуряваха невисок разход на гориво в първия EcoContact? Изобретателите на гумата отдадоха огромно значение на ниското противодействие при търкаляне, без да се прави компромис с пробега и сигурността. Целевата група за продукта беше ясно дефинирана като "по-нов стилен и междинен клас ".

Със сигурност би трябвало да се усмихнем през днешния ден за обстоятелството, че в началото са били налични единствено четири размера гуми, към които малко по-късно са добавени още пет размера. Настоящото продуктово семейство, чието пето потомство е на пазара от 2019 година, има 100 разновидността.

Първите триумфи на EcoContact въодушевиха по-нататъшното развиване - идващото потомство идва през 1996 година, като сложи нови критерии за понижаване на съпротивлението при търкаляне (20 процента) и увеличение на пробега (30 процента). Резултатът стана вероятен поради потреблението на нови материали като силициев двуокис (като сурогат на саждите) в сместа от материали и новаторски способи на произвеждане. EcoContact EP започва с 18 размера с диаметър сред 13 и 15 инча с което 90 % от търсените размери на пазара бяха покрити.

С следващия правоприемник на фамилиятаот 2003 година Continental се сбогува със симетричния профил, което обезпечи усъвършенствания в спирачния път, ръководството в завои и стабилността на право. И още веднъж съпротивлението при търкаляне спадна, този път с 12 %. Гумата също усъвършенства своите характерности на шофиране с девет % на сухи и мокри пътища.

Когато четвъртото потомство започва през 2012 година, към този момент бяха налични 42 размера с диаметри сред 14 и 17 инча, а EcoContact навлезе в спиращи дъха класове на скорост с ограниченияе до 300 км/ч. Audi, Jaguar и Mercedes харесоха новото предложение и поръчаха партиди за в началото вграждане. За да се понижи съпротивлението на въздуха, релефните и надигнати преди този момент надписи на страниците бяха интегрирани в гладките външни рамена. И както се очакваше, съпротивлението при търкаляне и износването още веднъж бяха понижени. Освен това по-късият спирачен път на мокри пътища подсигурява по-голяма сигурност.

Текущата версия (от 2019 г.) се назовава "EcoContact 6 " и се оферираше през цялото време в размери от 13 до 22 инча. EcoContact към този момент също е част от истинското съоръжение на заводите за редица електрически транспортни средства. В допълнение към в допълнение пониженото противодействие при търкаляне, нови технологии включват SSR run-flat гуми, самозапечатващия се ContiSeal при положение на повреди и ContiSilent за по-нисък интериорен звук при придвижване.

Прозорливост или шанс? Не - верен фокус и интензивна работа. Емисиите на въглероден окис са понижени на половина от 1992 година насам а спирачният път на мокро е понижен от 72 на 50 метра, да вземем за пример, а броят на създадените гуми е впечатляващ за 30 години броячът за това продуктово семейство регистрира големите 200 милиона копия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР