Гугъл и Франс прес сключиха споразумение, по силата на което

...
Гугъл и Франс прес сключиха споразумение, по силата на което
Коментари Харесай

Гугъл и Франс прес сключиха историческо споразумение |

" Google " и Франс прес подписаха съглашение, по силата на което интернет колосът ще заплаща за онлайн наличието на френската информационна организация, което се появява в търсачката му, заяви Българска телеграфна агенция.

Главният изпълнителен шеф на Франс прес Фабрис Фрис съобщи в официално съобщение, че договорката е самопризнание за това какъв брой скъпа е информацията.

" Споразумението с организация Франс прес показва нашето предпочитание да намерим общ език с издателите и осведомителните организации във Франция по въпроса за сродните права ", съобщи ръководещият шеф на " Google " за Франция.

То е за период от 5 години и е първото съглашение по силата на европейската инструкция за авторското право и сродните му права , което включва осведомителна организация. Евродирективата цели да актуализира остарелите правила на авторското право и да го пригоди за цифровата ера, като подсигурява, че създателите ще получават по-добри хонорари за оповестено в интернет наличие .

" Google " в началото отхвърляше да заплаща за препубликувано наличие, само че загуби дело в парижкия апелативен съд през октомври 2020 година

Американската компания заяви наскоро, че е почнала договаряния със стотици новинарски организации в страни, където нормативният акт е влезнал в действие, включително във Франция, Унгария, Дания и Нидерландия.

Европейската инструкция за авторското право още не е въведена у нас и в редица други страни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР