Гугъл (Google) е постигнал споразумение за уреждане на спор в

...
Гугъл (Google) е постигнал споразумение за уреждане на спор в
Коментари Харесай

Гугъл е постигнал споразумение по спор за 5 млрд. долара в САЩ

" Google " (Google) е постигнал съглашение за споразумяване на спор в региона на отбрана на конфиденциалните данни на потребителите, което може да му коства минимум 5 милиарда $ за нанесени вреди и лихви в Съединени американски щати, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

С това съглашение, детайлности за което не бяха оповестени, софтуерният колос ще избегне правосъден развой поради това, че е запазил данните на консуматори, които са считали, че сърфират в интернет в частен режим.

Според документ, оповестен през вчерашния ден от калифорнийски съд, съдията е удостоверил, че юристите на " Google " са постигнали авансово съглашение за разрешаване на групов иск против компанията, който би могъл да обхване милиони консуматори. 

Адвокатите на ищците са поискали най-малко 5000 $ за всеки консуматор, който съгласно тях, е бил засечен, до момента в който е посещавал платформите " Google аналитикс " (Google Analytics) и " Ед управител " (Ad Manager) в режим на " частно сърфиране ", без да са свързани с акаунта си в " Google ".

Общо на " Google " можело да се наложи да заплати най-малко 5 милиарда $. Нито юристите на " Google ", нито тези на потребителите, с които Агенция Франс Прес се е свързала, не са коментирали.

Според юристите на ищците практиките на " Google " са нарушили поверителността на данните на потребителите, като са ги измамили " съзнателно ", давайки на " Google " " правото да получава интимни детайлности " за живота им, ползите и използването на интернет.

Така " Google " е натрупал голяма информация, " излизаща отвън рамките на какъвто и да е надзор, толкоз подробна и обширна, че Джордж Оруел не би могъл даже да си я показа ", съгласно юристите.

Засега не е оповестена никаква сума. Споразумението ще бъде импортирано публично в съда на 24 февруари 2024 година. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР