Губернаторката на щата подписа законНе могат да се издават документи

...
Губернаторката на щата подписа законНе могат да се издават документи
Коментари Харесай

Алабама забрани COVID паспортите

Губернаторката на щата подписа закон
Не могат да се издават документи за имунизационен статут

Защита от възможна федерална интервенция

Губернаторката на Алабама Кей Айви подписа закон, забраняващ на частните компании и държавните институции да изискват имунизационни паспорти за ковид за достъп до услуги или да отхвърлят такива на тези, които не са ваксинирани против ковид, съобщи Ройтерс.

“Подписах закон номер 267! От създаването на ваксина против COVID-19, ние дружно с лекар Скот Харис (здравен контрольор на щата) сме заявявали, че няма да създадем наложителна имунизацията в щата Алабама”, уточни губернаторката в изказване.

“Подкрепям доброволната имунизация и подписвайки този закон удостоверявам това свое убеждение”, добави тя.

В изказването се показва, че републиканката Айви е била ваксинирана и приканва “всеки гражданин на Алабама, който не е получил дозата си, да си запретне ръкава”.

Законът влиза в действие неотложно и постановява, че щатските и локални управляващи не могат да издават имунизационни или имунизационни паспорти, пропуски или други стандартизирани документи за засвидетелствуване на имунизационния статут на жителите. Образователните институции могат да продължат да изискват данни за имунизационния статут на учащите се като изискване за посещаване на занятия, само че единствено за характерни ваксини, каквито са били изисквани към 1 януари 2021 година

Републиканците в Алабама споделиха, че законът “защитава правото на персонален живот на жителите на щата от федерална интервенция от страна на държавното управление на президента Джо Байдън”.

Самото държавното управление на Байдън също се опълчва на предлагането имунизационните паспорти да станат наложителни, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР