Губернаторката на Алабама Кей Айви подписа вчера закон, забраняващ на

...
Губернаторката на Алабама Кей Айви подписа вчера закон, забраняващ на
Коментари Харесай

Губернаторката на Алабама подписа закон, забраняващ ваксинационните паспорти

Губернаторката на Алабама Кей Айви подписа през вчерашния ден закон, забраняващ на частните компании и държавните институции да изискват имунизационни паспорти за ковид за достъп до услуги или да отхвърлят такива на тези, които не са ваксинирани против ковид, съобщи Ройтерс.

" Подписах закон номер 267! От създаването на ваксина против Covid-19, ние дружно с доктор Скот Харис (щатски здравен служител) сме заявявали, че няма да създадем имунизацията наложителна в щата Алабама ", уточни през вчерашния ден губернаторката в изказване.

" Подкрепям доброволната имунизация, и подписвайки този закон, удостоверявам това си разбиране ", сподели през вчерашния ден републиканката Айви.

В изказването се добавя, че Айви е била имунизирана и приканва " всеки гражданин на Алабама, който не е получил дозата си, да си запретне ръкава ".

Законът влиза в действие неотложно и постановява, че щатските и локални управляващи не могат да издават имунизационни или имунизационни паспорти, пропуски или други стандартизирани документи за засвидетелствуване на имунизационния статут на жителите.

Републиканците в Алабама споделиха, че законът " пази правото на персонален живот на жителите на щата от федерална интервенция от страна на държавното управление на Джо Байдън ".

Правителството на президента Джо Байдън се опълчва на предлагането имунизационните паспорти да станат наложителни, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР