Губернаторът Рон ДеСантис във вторник защити рекорда си в защита

...
Губернаторът Рон ДеСантис във вторник защити рекорда си в защита
Коментари Харесай

ДеСантис защитава рекорда за борба с антисемитизма, след като еврейският държавен депутат от Републиканската партия обърна подкрепата на Тръмп

Губернаторът Рон ДеСантис във вторник отбрани върха си в отбрана на еврейската общественост във Флорида, откакто републикански народен представител в родния му щат трансферира утвърждението си на някогашния президент Доналд Тръмп и упрекна губернатора, че не е съумял да се оправи с антисемитизма.

Конгресменът Ранди Файн, единственият еврейски републиканец, определен в законодателния орган на Флорида, сподели, че когато щатът претърпя антисемитски демонстрации през последните 18 месеца, ДеСантис „ не сподели съвсем нищо. И още по-лошо, той не направи съвсем нищо.

„ Последните две седмици ме накараха да осъзная, че изборът ни като евреи е елементарен “, написа Файн в публикация, оповестена от Washington Times. „ Можем да гласуваме за губернатора, който споделя всички верни неща, или можем да гласуваме за президента, който в действителност ги прави. Когато става въпрос за деяние, Доналд Тръмп в никакъв случай не ни е разочаровал.

Докато водеше акция в Ню Хемпшир, ДеСантис разказа забележките на Файн като „ чиста политика “ и допусна, че представителят на републиканците се нахвърля, тъй като не е назначен за президент на Атлантическия университет във Флорида. Комисията за търсене на университета уточни през юли трима финалисти за поста и Файн не беше един от тях.

Дни по-късно ректорът на държавния университет спря издирването. През август Fine сподели пред локална телевизионна станция, че е бил помолен да кандидатства за работата от DeSantis, което накара някои да изразят опасения, че DeSantis или неговите съдружници са се намесили, с цел да спрат търсенето, с цел да може Fine да бъде конфигуриран. Работата обаче остава свободна.

„ Той не го разбра. Сега той се кандидатира за (държавен) Сенат. Той се пробва да се умилостиви; изцяло неуместно “, сподели ДеСантис. „ Кой различен губернатор е спасявал хора от Израел? “

Притиснат за какво не осъди категорично неонацистките маршове в Централна Флорида или антисемитските прояви в Джаксънвил през последните години като други републиканци от Флорида, ДеСантис сподели, че не желае да „ издига “ техните „ нелепости “. ДеСантис също допусна, както направи след неонацистките маршове покрай Орландо, че се пробват да го „ оклепят “.

„ Когато вършат неща, да вземем за пример, ще има четири тъпаци и по-късно хората стартират да вършат, за какво желаете да го издигате? Понякога ще донесат мои неща, които явно не са мои поддръжници, те вършат това, с цел да се опитат да ме опетнят. Защо бих желал да издигам тази нелепост? “ ДеСантис сподели пред кореспонденти.

ДеСантис също по този начин твърди, че някои от хората, участващи в неонацистките маршове, са подправени и се пробва да разграничи тези маршове от скорошните пропалестински митинги – които той обществено и гневно осъди.

„ Имате тези хора, които са маргинални в обществото. Мисля, че някои от тях са подправени. Мисля, че те просто се пробват да получат, да получат медийни кликвания. Така че, това е изцяло друго от излизането и провеждането на всеобщи демонстрации на хора, празнуващи експлицитното ликвидиране на евреи, което се случва в тази страна в този момент. И това е нещо, което просто не можете да пренебрегнете “, добави той.

Преди това Файн беше включен в листата дружно с близо 100 други законодатели от Флорида, които са подкрепили ДеСантис и преди този момент са работили в тясно съдействие с републиканския губернатор по няколко целта, в това число напъните да се лиши Disney от специфичния данъчен регион.

В коментара Файн написа: „ Всеки законодателен акт, за който го чуете да приказва по отношение на еврейските въпроси, е подобен, който съм написал аз. Обичам думите му. Действията му разрушиха сърцето ми. ”

Говорителят на DeSantis Брайън Грифин сподели в изказване за CNN: „ Това не е нищо повече от неприличен политически спектакъл в миг, когато Рон DeSantis води обвиняванията за поддръжка на Израел. От работата по преместването на американското посолство в Йерусалим, през битката с антисемитизма във Флорида и нейните учебни заведения, до обезпечаването на финансиране за сигурността на еврейските учебни заведения и синагоги, в никакъв случай не е имало по-произраелски губернатор. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР