Губернаторът на щата Ню Йорк трябва да се оттегли от

...
Губернаторът на щата Ню Йорк трябва да се оттегли от
Коментари Харесай

Байдън за губернатора на Ню Йорк: Би трябвало да се оттегли от поста

Губернаторът на щата Ню Йорк би трябвало да се отдръпна от поста - това съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. Андрю Куомо, който от 2011 година ръководи щата, беше упрекнат в полово посягане над 11 дами.

Щатската прокуратура разгласи резултатите от 5-месечното си следствие. Нежелани докосвания, целувки и обятия, както и откровени подмятания са част от провиненията на Куомо, разказани в 168 страници. Според отчета офисът на губернатора се е трансформирал в " токсично работно място ", което е разрешило и полов тормоз.

Президентът Байдън съобщи, че не е осведомен с детайлности за случая, само че счита, че в случай че виновността на Куомо се потвърди, той би трябвало да напусне поста си. Самият Куомо е безапелационен, че не е правил нищо неправилно. Според Шарлът Бенет - някогашна асистентка в офиса на губернатора и една от дамите, упоменати в отчета на прокуратурата, политикът се пробва да се оправдае и да оневини постъпките си.

" Губернаторът наруши федерален и щатски закон, като упражни полов тормоз над мен и други сегашни и някогашни служителки. И в случай че той не се отдръпна, наш дълг е да действаме и да го предложим за импийчмънт. Той ме тормозеше полово. Не съм се объркала. Няма нищо объркващо ", съобщи някогашната асистентка Шарлът Бенет.

" Дайте да гледаме нещата едно по едно. Мисля, че би трябвало да се отдръпна. Доколкото разбирам, щатската прокуратура може да реши да го предложи за импийчмънт. Не съм сигурен в това. Не съм се срещнал с цялата информация ", отговори Джо Байдън.



" Първо, желая да знаете от първо лице, че никого не съм докосвал по несъответствуващ метод и на никого не съм правил несъответствуващи полови подмятания. На 63 години съм. Целият ми умишлен живот на възрастен е минал пред погледа на обществеността. Аз не съм подобен и в никакъв случай не съм бил! ", бяха думите на Куомо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР