Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо разполага Националната гвардия,

...
Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо разполага Националната гвардия,
Коментари Харесай

Властите в щата Ню Йорк разполагат Националната гвардия за борба с разпространението на коронавируса

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо разполага Националната армия, с цел да обособи карантинна зона, обхващаща някои елементи на град Ню Рошел. Това е най-сериозната мярка от негова страна да бъде пресечено разпространяването на ковид, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.

В дребния град, намиращ се малко по на север от града Ню Йорк, пораства броят на записаните случаи на заразяване, сподели Куомо на брифинг за медиите. Той призна, че мярката е фрапантна, само че настоя, че е нужна.

Зоната с радиус от 1,61 км се слага под карантина от четвъртък до 25 март. Това значи, че учебните заведения и религиозните храмове ще бъдат затворени.

"Към момента това е най-голямото единично предизвикателство за публичното здраве, пред което нашият щат е изправен ", сподели Куомо. "Ще използваме и Националната армия в карантинната зона, с цел да доставяме храна по домовете и да подкрепяме почистването на публичните пространства ", добави той.

Испания и Германия не разрешават всеобщи публични прояви поради ковид

Губернаторът съобщи, че специалисти считат, че вирусът може да е кадърен да живее върху твърди повърхности в продължение на два и повече дни. Именно по тази причина по думите му е нужно публичните пространства да бъдат добре почиствани.

Дотук Ню Йорк е най-засегнатият регион в Съединени американски щати след щата Вашингтон, отбелязва ДПА.

Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс съобщи, че ще преследва тези икономически субекти, които се занимават със далавера. Тя означи, че търговците са нараснали фрапантно цените на артикули като хигиеничните принадлежности за ръце.

Също в Ню Йорк щабквартирата на Организация на обединените нации затваря порти за туристи.

В Съединени американски щати все още има минимум 27 смъртни случая в резултат на ковид, последният от които беше в щата Ню Джърси, прилежащ на щата Ню Йорк.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР